Intervju

Раденко Марић: Управа лаже – данас није било отказа

Раденко Марић, представник машиновођа ЖРС који су у штрајку, изјавио је за Фронтал да Управа овог предузећа није данас провела никакав дисциплински поступак против његових колега, како је из Жељезница раније данас саопштено.


- Имао сам прилику управо од медија да сазнам да се Управа огаласила једним извјештајем да ће данас бити процесуирано десет колега. Међутим то је једна ортодоксна лаж управе и генералног директора. Данас нема дисциплинксих поступака јер комисија не може да ради, јер нема једног члана комисије. Надзорни одбор није верификовао тог једног члана комисије, тако да од дисциплинксих поступака данас нема ништа. Друга ствар коју је генерални директор данас изјваио да смо ми јуче на састнаку били искључиви и да смо тражили да се амнестирамо у потуности – то је још једна лаж његова. Ми нисмо тражили тоталну амнестију, већ смо тражили да дисциплинске пријаве из теже, пређу у лакше. Јер, ми смо и начинили лакшу повреду радне обавезе.

Када се може очекивати да прекинете штрајк?

- Ми смо били спремни и прије 15 дана када је Надзорни одбор направио један протокол да прихватимо лакши облик дисциплинских мјера да покренемо возове и да разговарамо са предсједником Републике. Да га упознамо о истини и о правом стању у ЖРС. Међутим, управа је то избјегла и не желе то да потпишу. И то су доказали и јуче.

Многи медији су објавили примања машиновођа. Лицитирали личним подацима и кршили тајност плата Ко је доставио платне листе машиновођа у јавност?

- Управа и генерални директор су направили толико незаконитих радњи у ово вреијеме како смо ми прекинули рад, тако да и против генералног директора и управе и радника који обављају тренутно послове машиновођа, пишу се кривичне пријаве које ће бити предате надлежним органима и биће сигурно процесуирани. Изношење у јавност висине примања и плата машиновођа је још само једна незаконита радња Управе.

(Фронтал)

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog