Banja Luka

Snježno nevrijeme u Srpskoj

Područje mrkonjićke i ostalih opština u jugozapdnom dijelu Republie Srpske jutros je zahvatilo jako sniježno nevrijeme koje je donijelo probleme u snabdjevanju električnom energijom i u odvijanju saobraćaja.

U Mrkonjić Gradu je palo dvadesetak, a u planinskim i četrdeset centimetara snijega.

Mokar snijeg oštetio je elektrovodove na delekovodu Mrkonjić - Grad - Surjan sa kojeg se strujom napaja 54 trafostanice u selima na ploatau planine Manjače i Čemernice.

Dežurne ekipe mrkonjićke "Elektrodistribuciji" rade na otklananju kvarova i očekuje se da će do noći struju dobiti svi potrošači.

U Zimskoj službi "Mrkonjić puteva" potvdrili su da su svi magistralni i regionalni putevi koje održava ovo preduzeće na jugozapadu Srpske prohodni, ali je saobraćaj otežan preko planinskih prevoja i visoravni.

Pune ruke posla na čišćenju gradskih saobraćajnica u Mrkonjić Gradu imaju i zaposleni u Komunalnom preduzeću "Park". Priorite u čišćenju imaju glavne saobraćajnice, a čišćenje komunalnim službama otežavaju parkirana vozila na trotoarima i na ulicama.

Dok se zimske službe brinu za održavanje puteva prohodnim, na prevojima Romanija, na putnim pravcima Sarajevo – Rogatica i Rogoj - Trnovo – Foča, saobraćaj je zabranjen za teretna vozila i šlepere bez lanaca.

I u Prijedoru nove sniježne padavine. Svi putni pravci u Potkozarju su prohodni. Od jutros su na terenu vozila preduzeća „Prijedor putevi“, koje čisti i posipa 350 kilometara regionalnih i magistralnih putnih pravaca.

Visina snježnog pokrivača u Istočnom Sarajevu trenutno je iznad deset centimetara, dok je visina snježnog pokrivača na Jahorini oko 40 sentimetara. Na putnom pravcu Lukavica- Jahorina preko Tvrdimića, u funkciji su obje trake, a vozačima se savjetuje da voze maksimalno oprezno i da drže odstojanje između vozila.

(RTRS/Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog