Vijesti

Policijska akcija “Komšija” u Kragujevcu

Kragujevac - Pripadnici Uprave kriminalističke policije i Policijska uprava Kragujevac su, u dvije paralelne akcije u Kragujevcu, priveli pet osoba, među kojima su i dvojica članova članova kragujevačkog Gradskog vijeća, saznaje RTS.

Gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović izjavio je da hapšenja funkcionera stranke “Zajedno za Kragujevac” i FK Radnički predstavljaju vrhunac orkestrirane kampanje protiv lokalne vlasti u Kragujevcu i vladajuće partije.

U policijskoj akciji pod nazivom “Komšija” policija je privela potpredsjednika FK “Radnički 1923” i potpredsjednika stranke “Zajedno za Šumadiju” Nebojšu Vasiljevića, koji je i član Gradskog vijeća za investicije i razvoj gradskih resursa, zatim generalnog sekretara tog kluba Darka Stojanovića i agenta FIFA Zorana Pavlovića.

Njih trojica su osumnjičeni da su prilikom prodaje jednog fudbalera oštetili FK “Radnički” za oko 500.000 evra i u tom iznosu ostvarili protivpravnu imovinsku korist Pavloviću.

Vasiljeviću, Stojanoviću i Pavloviću određeno je policijsko zadržavanje do 48 časova.

U paralelnoj akciji policija je privela Zlatka Milića, koji je sekretar Gradskog vijeća i direktor političke organizacije “Zajedno za Kragujevac” i Žarka Biorca, vlasnika knjigovodstvenih agencija “AB2 i “Kont AB2”.

Oni su osumnjičeni da su zloupotrebom službenog položaja oštetili političku organizaciju “Zajedno za Kragujevac” za oko 185.000 evra, kolika je Milićeva protivpravna imovinska korist.

Zlatku Miliću, takođe, je određeno zadržavanje do 48 časova, a u tom periodu biće privedeni istražnom sudiji Višeg suda u Kragujevcu.

RTS/Frontal

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog