Vijesti

Donatorsko veče za pomoć djeci oboljeloj od dijabetesa

BANJA LUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik organizuje u srijedu, 26. decembra 2012. godine donatorsko veče u okviru akcije „S ljubavlju hrabrim srcima“. Sredstva prikupljena ovim putem namijenjena su za kupovinu insulinskih pupmi za djecu u Republici Srpskoj oboljelu od dijabetesa.

- S obzirom na to da je riječ o 300 djece koja vode bitku sa ovom bolešću, predsjednikova želja je da im udruženim snagama omogućimo lakši i kvalitetniji život, ali i srećnije djetinjstvo - rekla je savjetnik predsjednika Srpske za socijalna pitanja Dijana Gajić.

 Prema njenim riječima, odziv na donatorsko veče, koje će biti održano u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske sa početkom u 20 časova, zadovoljavajući je i oko 90 odsto zvanica već je potvrdilo dolazak, što je ujedno i potvrda da Srpska ima sluha za ovakve probleme, prenosi Glas Srpske.

Gajićeva je navela da je do sada prikupljeno ukupno oko 400.000 KM, koje će biti utrošene za kupovinu inzulinskih pumpi.

- Prilozi za pomoć oboljeloj djeci uplaćuju se na žiro–račun Udruženja “Odrasli za djecu Republike Srpske” broj 555-007-01216523-22 koji je otvoren u Novoj banci Banjaluka, a od 1. decembra aktiviran je i humanitarni broj 1432, na koji jednim pozivom građani doniraju po jednu konvertibilnu marku - pojasnila je Gajićeva.

Ona je istakla da će djecu koja boluju od dijabetesa podržati i poznate estradne ličnosti poput Zdravka Čolića, Aleksandre Radović, Romane Panić.

- Potvrđen je dolazak i grupa “Regina” i “Miligram”. Očekujemo i dolazak proslavljenih sportista Vladimira Vujasinovića, Vanje Udovičića, a donatorskoj večeri trebalo bi da prisustvuju i mnoge javne ličnosti iz Republike Srpske i Srbije - dodala je Gajićeva.

Gajićeva je podsjetila da je na prvoj donatorskoj večeri “S ljubavlju hrabrim srcima”, posvećenoj djeci oboljeloj od malignih bolesti, prikupljeno 300.000 KM, dok je u decembru prošle godine na drugoj donatorskoj večeri prikupljeno 550.000 KM za djecu sa posebnim potrebama.

- Iskreno se nadamo i očekujemo da će i ove godine biti prikupljeno dovoljno finansijskih sredstava za pomoć djeci oboljeloj od dijabetesa u Republici Srpskoj - rekla je Gajićeva.

Frontal

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog