Vijesti

Bivši policajac ubio suprugu pa sebe

PALE - Milomir Janković (58), penzionisani policajac iz Korana, kod Pala, juče je nasred ulice hladnokrvno ubio suprugu Nadu Janković (55), u koju je ispalio četiri hica iz pištolja, a zatim je otišao kući i upucao se hicem u glavu.

Slučaj je policiji prijavljen u utorak oko 7.10 u Ulici Mladena Todorovića, udaljenoj nekoliko stotina metara od Osnovne škole "Srbija" u Palama.

Motiv porodične tragedije su narušeni odnosi između pokojnih supružnika.

"Nezavisnim" je potvrđeno da je ubijena Nada nedavno napustila nasilnog supruga i preselila se kod najstarijeg sina.

Ubica ju je sačekao u trenutku kada je odlazila na posao i, prema nepotvrđenim informacijama, ispalio joj četiri hica mučki u leđa.

Policija je oko 7.10 telefonom dobila prijavu građana da se u pomenutoj ulici čuje pucnjava, te da je nepoznati muškarac u dugom sivom mantilu i crnoj kapi upucao ženu koja je ostala ležati na ulici.

Policijska patrola je po dolasku na mjesto krvavog zločina ubrzo utvrdila da je ubijena Nada Janković, te da je mogući ubica njen nasilni suprug.

Tragajući za osumnjičenim ubicom, policija je otišla do kuće Jankovića i u šupi pronašla njegovo beživotno tijelo.

Pored tijela pronađeni su materijalni dokazi koji ukazuju da je osumnjičeni ubica nakon ubistva supruge izvršio samoubistvo ispalivši hitac u glavu.

Izvor "Nezavisnih" blizak istrazi ispričao je danas da je Janković bio sklon alkoholu, zbog čega se često svađao sa suprugom, a o njegovom nasilničkom ponašanju bila je upoznata i policija u Palama i Okružno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu. U pijanom stanju često je znao i da fizički zlostavlja suprugu.

Posljednji napad dogodio se prije mjesec dana, a policija je nakon svega svog penzionisanog kolegu prijavila nadležnom tužilaštvu.

Poslije premlaćivanja Nada je cijeli slučaj prijavila policiji, a iz lične bezbjednosti napustila je nasilnika i preselila se kod najstarijeg sina.

Poslije dokumentovanja cijelog slučaja Policijska stanica Pale protiv Milomira Jankovića podnijela je izvještaj Okružnom tužilaštvu u Istočnom Sarajevu zbog sumnje da je počinio krivično djelo nasilje u porodici.

Stanari Ulice Mladena Todorovića, u kojoj se jutros dogodilo ubistvo, ispričali su da su prvo začuli pucnjavu, a ubrzo su vidjeli i tijelo žene obliveno krvlju.

"Nisam vidjela šta se tačno dogodilo, samo sam čula pucnjavu. Prvo sam mislila da su u pitanju petarde, ali mi je dijete ubrzo reklo da je pred zgradom policija. S prozora sam pogledala na ulicu i tada sam vidjela tijelo žene koja je potrbuške ležala na snijegu", ispričala je stanarka koja je željela ostati anonimna. Stanari su ispričali i da su čuli priču kako je Janković najavio ubistvo supruge još ranije.

Nezavisne/Frontal

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog