Vijesti

Nikolić i Dačić u Banjaluci

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Aleksandar Džombić danas je na banjalučkom aerodromu dočekao predsjednika Srbije Tomislava Nikolića i srpskog premijera Ivicu Dačića.

U Palati Republike je počela sjednica Savjeta za saradnju Republike Srpske i Srbije u čijem radu učestvuju predsjednik Srpske Milorad Dodik i predsjednik Srbije Tomislav Nikolić, te premijeri Aleksandar Džombić i Ivica Dačić sa saradnicima. Na sjednici će biti analizirane dosadašnje aktivnosti u provođenju Sporazuma o specijalnim paralelnim vezama Srpske i Srbije, kao i planovi za buduću saradnju.

Za 14.50 časova najavljeno je potpisivanje memoranduma o saradnji između Ministarstva pravde Srpske, Ministarstva uprave i lokalne samouprave Srpske i Ministarstva pravde i državne uprave Srbije.

Ovo je prva posjeta Banjaluci predsjednika Srbije Tomislava Nikolića i ovu posjetu prate brojne novinarske ekipe.

Predsjednika Srbije pozdravili su i građani okupljeni ispred Palate Republike.

Ministarka uprve i lokalne samouprave RS Lejla Rešić, ministarka pravde Srpske Gorana Zlatković sa ministrom pravde Srbije Nikolom Selakovićem održaće danas prvi sastanak Interresorne radne grupe Vlade Republike Srpske i Vlade Srbije.

(Rtrs/Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog