Vijesti

DONATORSKO VEČE

Prikupljeno 700.000 KM za djecu oboljele od dijabetesa (Foto)

BANJA LUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je na donatorskoj večeri koju je organizovao u okviru akcije "S ljubavlju hrabrim srcima" da je za kupovinu insulinskih pupmi za djecu oboljelu od dijabetesa u Srpskoj do sada prikupljeno 700.000 KM.

Tokom donatorske večeri humanitarni broj 1432 pozvalo je oko 66.000 građana RS.

Dodik je rekao da se često u profesionalnim obavezama izgubi osjećaj da je pomoć drugima potrebna, ali da se na ovaj način može pomoći djeci, te da je osjećaj da drugi žele da pomognu vredniji od svakog novca.

"Djeca koja boluju od ovih oboljenja možda nisu svjesna same bolesti. Porodice nose ogroman teret, ali mi kao društvo moramo da budemo svjesni i da im pomognemo na ovaj način", rekao je Dodik.

Dodik je podsjetio da se već treću godinu zaredom održava akcija "S ljubavlju hrabrim srcima" i da će, dok je na funkciji predsjednika Srpske, krajem svake godine organizovati ovu manifestaciju.

Donatorskoj večeri, koja je održana u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske u Banjaluci, prisustvovale su brojne javne ličnosti iz Republike Srpske i Srbije.

Novac za pomoć djeci oboljeloj od dijabetesa moguće je uplatiti na žiro–račun Udruženja "Odrasli za djecu Republike Srpske" i pozivom na humanitarni broj 1432.

Srna/Frontal

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog