Vijesti

U ovoj godini zaposlene 324 osobe sa invaliditetom

PRIJEDOR - Fond za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje lica sa invaliditetom Republike Srpske u ovoj godini ostvario je prihod od 3.677.000 KM, a imaće 386.000 KM rashoda, izjavio je danas direktor Fonda Mile Šurlan.

"Isplatili smo 2.626.820 KM povrata doprinosa poslodavcima, a sa 835.000 KM stimulisali poslodavce za prijem lica sa invaliditetom u radni odnos", rekao je Šurlan na konferenciji za novinare u Prijedoru.

On je naglasio da su u ovoj godini uz pomoć Fonda zaposlene 324 osobe sa invaliditetom, da se povrat doprinosa vrši za 1.200 lica kod 630 poslodavaca, i da je od 2007. godine, od formiranja Fonda, ukupno zaposleno 1.405 osoba sa invaliditetom posredstvom ove institucije.

"Od Poreske uprave Republike Srpske dobili smo podatke o pravnim subjektima koji ne uplaćuju posebni doprinos za lica sa invaliditetom i čiji ukupni dugovi po tom osnovu iznose 265.000 KM. Među najvećim dužnicima su `Željeznice Republike Srpske`, `Elektrokrajina`, `Pošte Srpske`, Klinički centar Banjaluka i `Šume Republike Srpske`", naveo je Šurlan.

On je najavio da će Fond tražiti od svih dužnika da izmire obaveze, podsjećajući da doprinos za ovaj fond iznosi 0,2 odsto na bruto plate zaposlenih u javnom sektoru, a 0,1 odsto za zaposlene u privatnom sektoru.

Agencije

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog