Vijesti

Doboj: Porez veći 834 odsto

DOBOJ - Na drugoj sjednici po redu nakon opštinskih izbora, odbornici novog saziva gradske skupštine su povećali svoje naknade za najmanje deset odsto, a građanima plaćanje poreza za narednu godinu uvećali više od osam puta.

Izglasavanje smanjenja odborničkih naknada sa dosadašnjih 890 na 790 maraka trebalo bi da stvori privid štednje po tom osnovu, jer su po isplatama naknada odbornicima dobojski prednjačili u cijeloj BiH. Istovremeno su u odluku ugradili dodatke po deset odsto od paušala za prisustvo sjednicama Skupštine, zaključenju braka mladencima, radu u komisijama, pa čak i za prisustvo na javnim raspravama, pišu Novosti.

Da nema govora o štednji vidljivo je i iz usvojenog gradskog budžeta za narednu godinu, jer je za tu stavku ostalo ovogodišnjih 550.000 maraka.

A to što nije bilo reakcija na izglasavanje, po mnogima skandalozne odluke, da će za imovinu koju građani imaju na području opštine Doboj iduće godine plaćati maksimalnih 0,50 odsto od procijenjene vrijednosti nepokretnosti koje posjeduju, uticalo je to što će račune dobiti naknadno. Šta to, praktično, znači videće kada im Poreska uprava RS, na osnovu usvojenog novog koeficijenta u lokalnoj skupštini, dostavi račune uvećane čak - 834 odsto u odnosu na ovogodišnje.

Novosti/Frontal

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog