Vijesti

Bosić spušta loptu i poziva Dodika da se zajedno obračunaju sa kriminalom i korupcijom

BANJALUKA - Predsjednik SDS-a Mladen Bosić smatra da je 2013-ta godina početka borbe protiv kriminala i korupcije, i pozvao predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika da zajedno krenu u obračun sa ovom pojavom u Srpskoj.

"Javno pozivam predsjednika Dodika da svi funcioneri pokažu porijeklo imovine i tako iskažemo spremnost da se borimo protiv kriminala i korupcije, jer je to u interesu Republike Srpske i njenih građana", rekao je Bosić novinarima u Banjaluci na novogodišnjem prijemu.

On očekuje da će Narodna skupština Republike Srpske izglasati zakon o porijeklu imovine koji je predložio SDS.

Govoreći o zajedničkoj platformi koju je SDS potpisao sa SNSD-om, Bosić je rekao da SDS ne odstupa od ove platforme, ali da SNSD treba da odluči ko je prioritetni partner, SDS ili SDP BiH.

Bosić je ocijenio  da je u platformi definisana zajednička odbrana Republike Srpske u Sarajevu i dodao da od ove platforme SDS neće odustati ni nakon narednih izbora.

On je naglasio da su ministri iz ove stranke u Savjetu ministara BiH pokazali da se Srpska može demokratski braniti u Sarajevu.

Ističući zadovoljstvo rezultatima koje je SDS ostvario na proteklim lokalnim izborima, Bosić je pozvao sve stranke u Republici Srpskoj da zajedno sjednu i razgovaraju na demokratski i civilizovan način, uz više uvažavanja.

Bosić je odbacio tvrdnje da SDS ima podršku stranih ambasada i međunarodne zajednice.

Srna/Frontal

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog