http://www.youtube.com/watch?v=Ut1qYBljAQk&feature=player_embedded

Vijesti

Ko je Marko Kostić, uhapšeni napadač sa Trga Republike? (VIDEO)

BEOGRAD - Marko Kostić (23) iz Ćićevca, koji je na Trgu Republike izbo sedmoricu mladića, među kojima su i dvojica Tunišana, odavno je poznat policiji, a i vatreni je navijač Partizana, vatreni Šešeljevac i član grupe “Zabranjeni”.

Kako saznaje portal Telegraf.rs Kostić je priznao pripadnicima Odjeljenja za krvne delikte Policijske uprave Beograd da je izbo ljude u novogodišnjoj noći, ali je isto tako i rekao da se ne sjeća detalja jer je bio pod uticajem alkohola ili droge.

Marko Kostić je po zanimanju moler i bio je zaposlen u KFC Beograd (Kentucky Fried Chicken), a protiv njega u glavnom gradu su podnesene dvije prijave zbog krađe, dok se u Ćićevcu tereti za nasilničko ponašanje.

Kostić se na svom Fejsbuk profilu (pod imenom Ljubavni terapeut) javno isticao kao pripadnik grupe “Zabranjeni“ i ima mnogo slika sa utakmica fudbalskog kluba Partizan, a tu se nalazi i čuvena slika u kojoj navijači vrijeđaju novinarku Brankicu Stanković.

On je na svom profilu kačio i slike u kojima je odjeven u majicu Srpske radikalne stranke na kojoj je lik Vojislava Šešelja, koji se nalazi u Tribunalu u Hagu.

Napadač sa Trga je i u zgradi u kojoj je neprijavljeno živio u iznajmljenoj sobi u iznajmljenom stanu često pravio probleme i maltretirao stanare, pa je predsjednik Skupštine stanara čestitao policiji nakon njegovog hapšenja.

Beogradska policija je u beogradskom naselju Medaković uhapsila Marka Kostića u Ulici Borivoja Stevanovića.

Kostić je prije prebacivanja u zgradu MUP-a u Bulevaru despota Stefana bio prevezen na Urgentni centar gdje će mu biti ukazana pomoć i sanirane povrede koje je zadobio u tuči.

Prema saznanjima Telegrafa, Kostić nije nikad osuđivan.

Policija je identifikovala jedno lice koje je u novogodišnjoj noći bilo s danas uhapšenim Markom K, osumnjičenim da je nožem izbo sedam osoba na dočeku Nove godine na beogradskom Trgu Republike, rekao je direktor policije Srbije Milorad Veljović.

Veljović je kazao da je Marko K. bio direktni izvršilac, a da policija nastavlja da traga za osobama koja su te večeri bila s njim u društvu.

Neki od povrijeđenih su pušteni iz bolnice, dok se ostali oporavljaju u Kliničkom centru Srbije.

Prema riječima očevidaca s kojima je "Blic" razgovarao, napadač je te noći bio u društvu još dvojice muškaraca. Njih trojica su se našli u publici na Trgu Republike, a napad se desio u opštem metežu koji je nastao dok je grupa "Električni orgazam" izvodila pjesmu "Igra rokenrol cela Jugoslavija".

- Počelo je guranje, a jedan od njih je zagrlio našeg druga i rekao mu: "Izvini, malo smo pijani". Naš prijatelj im je na to odgovorio: "Ma, nema veze, Nova godina je”. U tom trenutku je prišao poznanik tog muškarca koji je zagrlio našeg druga. Tada je sevnuo nož - pričaju mladići koji su prisustvovali krvavoj sceni.

Među povrijeđenima je i Krešo Sekulić koji radi za Radioteleviziju Republike Srpske.

Telegraf.rs/Frontal

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog