Vijesti

Zagreb u strahu: Nove eksplozije potresle grad

ZAGREB - Više eksplozija zatreslo je poslije ponoći zapadni dio Zagreba, a jedna osoba je povrijeđena, potvrdili su iz zagrebačke policije.

"Svi smo na terenu, istražujemo šta se dogodilo, više informacija imaćemo kasnije", kazali su kratko iz policije potvrđujući da je jedna osoba prevezena u bolnicu.

Iz gradskog Ureda za upravljanje u hitnim situacijama, oko 3 sata stigla je informacija kako je povrijeđeni muškarac izvan životne opasnosti.

Trenutno je na mjestu eksplozije haotično stanje. Na mjestu događaja se u ovim trenutcima ne može dobiti puno informacija od policije, koja uglavnom preusmjerava saobraćaj.

Građani koji ovdje žive kažu da su osjetili detonacije, ali ih nisu povezivali s nekakvih eksplozijama po gradu. Sve su službe na terenu, među kojima su vatrogasci, policija i ekipa za uviđaj, koja je reflektorima osvijetlila mjesto događaja.

Eksplozije su se dogodile blizu raskršća Aleje Bolonj i Gospodske ulice, kod autobuske stanice. Aleja Bolonj je opet zatvorena za saobraćaj, i to od Škorpikove do Vrapčanske aleje.  U Podsusedu ispred tunela prema Zaprešiću stoji policija s dugim cijevima, zaustavlja i pretražuje sva vozila.

"Noćas oko 00.05 prema dojavi centra 112 na Aleji Bolonj preko puta Gospodske ulice došlo je do snažne ekspolozije na autobuskoj stanici. Uslijed eksplozije jedna je osoba povrijeđena, prevezana na hitnu pomoć i trenutno je van životne opasnosti. Sve su hitne službe na terenu a krenuo je uviđaj. Informacije o više detonacija koje su se pojavile u nekim medijima nisu službene", saopštili su u tri sata ujutro iz Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba.

Više čitalaca javilo se Indexu kazavši kako se čulo nekoliko eksplozija, najmanje tri, a prva je bila najjača, čula se od Samobora do Novog Zagreba i centra grada. Nakon što je policija stigla na mjesto događaja, odjednom se čulo: "Nazaaaad!", tada se čula i druga eksplozija, napisao je čitalac.

Prije samo dva dana na nepoznatu eksplozivnu napravu u Podsusedu, naselju do Gajnica na čijem su se rubu dogodile noćašnje eksplozije, naletio je teretni voz.

(Index.hr/Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog