Vijesti

Vuk Drašković: Prolaze vijekovi, ali mi se ne mijenjamo

BEOGRAD - Kada su komunisti iz grobova iskopali kokarde i šajkače i stavili ih na svoje poluprazne glave, osramotili su slavnu srpsku istoriju i konačno ubili đenerala Dražu Mihailovića. Ne znam kako sada da odbranimo istinu, rekaoje za RTRS Vuk Drašković gostujući u emisiji Nekad bilo.

Drašković tvrdi da zločine u posljednjem ratu nisu počinili četnici ili ustaše, kako se to tvrdi na suprotstavljenim stranama.

"To su sve komunističke vojske, koje su predvodili komunistički generali i komunističke službe bezbjednosti", kaže Drašković.

Drašković je objasnio i motive po kojima je pisao novi roman "Via Romana", gdje je glavne likove smjestio u istu kuću, s razlikom od četiri vijeka postojanja. Na taj način je uporedio dvije "imperije"-tursku i komunističku.

"Tu nema suštinske razlike: jedan sultan je sjedio u Stambolu, a jedan u Beogradu. Prolaze vijekovi, carstva, države i sistemi, ali mi se ne mijenjamo. Imamo dar da najmanje sitnice pretvaramo u krupne stvari, a razlike u neprijateljstva", kaže Drašković.

"Zbog toga", tvrdi Drašković, "nemamo talenat da prihvatimo raznolikosti, a stalno od sebe pravimo najveće neprijatelje".

RTRS/Frontal  

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog