Vijesti

Želi da proda svoju nacionalnu pripadnost

Isprovociran višemjesečnim raspravama o etničkom izjašnjavanju na popisu stanovništva, jedan Banjalučanin je odlučio prodati svoje izjašnjavanje.

Oglas, objavljen uz opis Bošnjak / Bosanac i Hercegovac / Jugosloven / Jevrej / Hrvat / Rom / Srbin AUKCIJAprenosimo u cjelosti…

‘’Pozivam predstavnike nacionalnih stranaka ili predstavnike “manjina” da učestvuju u aukciji i “kupe nacionalnost na popisu stanovništva”.

Stavka nacionalnost je od krucijalne važnosti na sljedećem popisu stanovništva kako bi se sačuvao “nacionalni ključ” i zaobišo slučaj “Sejdić-Finci” i kako bi i narednih 20 godina ispranim mozgovima skretali pažnju na bitnije probleme od toga što nemaju šta da jedu i da moraju sačuvati i boriti se za svoj nacionalni integritet.

“Bitno je biti Bošnjak / Hrvat / Srbin” već odavno se mogu čuti ovakva predavanja po vjerskim objektima i lokalnim zajednicama. Mnogi su lako nasjeli na takve priče i jeftino ste ih kupili za predstojeći (odlučujući) popis stanovništva.

Biti “Jevrej” / “Rom” je također veoma bitno, pa pozivam gospodu Sejdić i Finci da ulože u svoju borbu za svoja prava i dobiju jednog Jevreja / Roma više na popisu stanovništva.

Specijalan popust na “Bosanac i Hercegovac” / “Jugosloven” jer u suštini to i jesam, ali nema tog lobija koji zagovare iste.

Meni je sve to apsurdno i nacionalnost je posljednja stvar koja mi je bitna, ali pošto je za Vas to toliko važno, možete da me kupite na aukciji’’.

(Radio Sarajevo/Frotnal)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog