Svijet

Lagard: Nije vrijeme za opuštanje

NJUJORK - Direktorka MMF-a Kristin Lagard upozorava države da nastave sprovođenje finansijskih reformi i smanjenja duga, iako je opasnost od finansijskog kolapsa umanjena

Kolaps je spriječen, ali njegov povratak treba izbjeći, kaže Lagardova.

Opasnost od finansijskog kraha u globalnoj ekonomiji je umanjena, ali razvijene ekonomije i dalje treba da se zadrže na putu sprovođenja finansijskih reformi i smanjenja duga, rekla je direktorka Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Kristin Lagard.

"Spriječili smo kolaps, a njegov povratak moramo nastojati da izbjegnemo, tako da sada nije vrijeme za opuštanje", kaže Lagard.

Govoreći o perspektivama za 2013. godinu, direktorka MMF-a je ukazala na to da su velike ekonomske sile, poput Sjedinjenih Američkih Država i zemalja Evrope, preduzele značajne korake za jačanje sopstvenih finansijskih sistema, ali da im preostaje još dosta toga da urade.

Direktorka MMF-a upozorava da su prisutni znaci slabljenja posvećenosti u regulisanju finansijskog sektora, uprkos ozbiljnim problemima koji su nastali nakon kolapsa američkih finansijskih institucija u 2008. godini.

RTS/Frontal

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog