Region

Falsifikator eurokrema sa deponije tvrdi da je bio pedantan

VRŠAC - Josif K. (50) koji je uhapšen jer je od čokolade s deponije pravio eurokrem i prodavao ga ispod cijene na ulici, u policiji je priznao zločin.

"Priznajem da sam uzimao čokoladni otpad s deponije i da sam od toga pravio "eurokrem". To sam radio kako bih zaradio novac. Siguran sam da je taj krem bio ispravan jer sam ga ja prokuvavao, a prije pakovanja sam pažljivo prao kantice."

Ovo je u policiji izjavio Josif K. (50), koji je uhapšen zbog sumnje da je od čokolade bačene na gradsku deponiju u Vršcu pravio i preprodavao "eurokrem".

Prema riječima "Kurirovog" sagovornika bliskog istrazi, Josif K. bio je potpuno miran na saslušanju.

"Nije odavao znake nervoze. Bio je svjestan da je uhvaćen na djelu i da nema kud. Zasad se njemu na teret stavlja krivično djelo nedozvoljene trgovine", kaže ovaj izvor i dodaje da osumnjičenom neće biti određen pritvor jer se protiv njega vodi skraćeni postupak.

Da su od Josifa K. kupili "eurokrem" i da su ga kasnije prodavali potvrdili su i trojica svjedoka.

U vršačkom tužilaštvu kažu da su uzorci "eurokrema" poslati na ispitivanje i da se čekaju rezultati kako bi se vidjelo da li će se okrivljenom još neko krivično delo staviti na teret.

"Tek nakon detaljnih analiza i kada se utvrdi da li je "eurokrem" bio bakteriološki ispravan ili ne, videćemo za šta će biti optužen okrivljeni. Ukoliko se pokaže da krem u sebi ima nedozvoljenih materija, sigurno da će se okrivljenom na teret staviti krivično djelo stavljanja u promet štetnih namirnica", kažu u tužilaštvu za "Kurir".

Kako se nezvanično saznaje, ovo nije prvi slučaj da se s vršačkog otpada kradu restlovi koje je tu odlagala fabrika "Svislajon".

"Ranije smo imali saznanja da se i keks uzima s te deponije i da se prodaje po Vršcu. Međutim, nije bilo dovoljno dokaza da se neko procesuira", kaže izvor blizak istrazi.

Agencije/Frontal

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog