Region

Tači: Dačić mi pomenuo razmjenu teritorija

PRIŠTINA - Premijer Kosova Hašim Tači rekao je da mu je predsjednik Vlade Srbije Ivica Dačić nekoliko puta "izokola spomenuo" razmjenu teritorija.

Tači je u intervjuu za prištinski Ekspres izjavio da je razočaran ponašanjem političkih lidera, kako je rekao, Preševske doline na zaštiti spomenika OVPMB i da je uklanjanjem spomenika u Preševu Srbija demonstrirala želju za razmjenom teritorija.

"Ovom akcijom Srbija demonstrira svoju želju za razmjenom teritorija, Ivica Dačić je tu ideju čak i pomenuo u Briselu. Ali, mi imamo svoje planove i svoju strategiju kojom ćemo pobjediti", rekao je kosovski premijer.

Prema njegovim riječima, razmjena teritorija Srbije i Kosova jedan je od najprihvatljivijih scenarija za Srbiju. On je rekao da je Dačić u Briselu nekoliko puta "izokola" govorio o razmjeni teritorija.

"Ja i Vlada Kosova smo to kategorički odbili pošto razmjena teritorija ide apsolutno na štetu strateških nacionalnih interesa Kosova, takva opcija je u punoj suprotnosti sa nacionalnim interesima Albanaca gdje god da žive", rekao je on.

(Beta/Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog