Region

Disciplinski postupak protiv Petrovića i Jeremića

BEOGRAD - Izvršni odbor Demokratske stranke odlučio je sinoć da formira disciplinsku komisiju i pokrene disciplinski postupak protiv poslanika Dušana Petrovića i Vuka Jeremića, saopšteno je sinoć.

U kratkom saopštenju izdatom nakon sjednice Izvršnog odbora dodaje se da je takva odluka donijeta na osnovu prijedloga predsjednika DS-a Dragan Đilasa i odluke Glavnog odbora.

Disciplinski postupak protiv bivših ministara iz DS-a pokrenut je jer oni nisu poslušali odluku Glavnog odbora da vrate poslanički mandat. Pored Petrovića, poslanički mandat je odbio da vrati i Vuk Jeremić.

Sednica Izvršnog odbora DS-a, na kojoj je bilo reči o inicijativi za njihovo isključenje zbog toga što nisu vratili poslanički mandat, trajala je oko dva sata i završena je nešto prije 19 sati, bez izjava učesnika.

Napuštajući stranačko sedište zamjenik predsjednika DS-a Bojan Pajtić novinarima je rekao da je u Krunskoj 69 bio "drugim poslovima", dok je počasni predsednik DS-a Boris Tadić rekao da se on više ne bavi dnevno-političkim pitanjima već međunarodnim odnosnima i da je pred njim puno posla.

Predsjedništvo DS je krajem prošle sedmice u Despotovcu zatražilo da se pokrene inicijativa za Petrovićevo isključenje iz stranke, što je i učinjeno.
Petrović je ranije  rekao da je siguran da Izvršni odbor DS neće podržati inicijativu da bude isključen iz stranke.

On je kazao da će članovi Izvršnog odbora imati snage da kažu ono što zaista misle i da zato neće biti potrebe da se žali Statutarnoj komisiji, kao drugostepenom organu zbog odluke tog stranačkog tijela.

Petrović očekuje da će iduće sedmice dobiti priliku da se izjasni pred nadležnim organom stranke, a to je Izvršni odbor, gdje će, kako je naglasio, reći sve što ima o onome što stoji u predlogu za pokretanje postupka.

Predsjednik IO Dušan Elezović je objasnio u ponedjeljak da procedura isključenja, ukoliko do nje dođe, može da bude sprovedena na više načina - od lokalnog do okružnog nivoa, pa i Predsedništva stranke. 

(Blic/Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog