Region

Šarić će biti uhapšen do jula

BEOGRAD - Aleksandar Vučić kaže da vjeruje da Ivica Dačić "zna šta govori" o slučaju Darka Šarića i najavljuje hapšenje odbjeglog narko-bosa u prvoj polovini godine.

"Vjerujem da Dačić zna šta govori, on vodi Vladu. Ponavljam, bilo ko, pa makar i iz mog okruženja, bilo ko, odgovaraće ako je sarađivao sa Šarićem", rekao je prvi potpredsjednik Vlade Srbije i dodao da bi slučaj Šarić mogao da bude završen u prvoj polovini ove godine.

"Radimo sa evropskim i svjetskim službama u pokušaju pronalaženja gospodina Šarića i mislim da ćemo taj posao završiti ove godine, u prvom dijelu godine", rekao je on.

Upitan da li će slučaj bivšeg šefa kabineta ministra unutrašnjih poslova Branka Lazarevića otežati situaciju u vladi, Vučić je kazao da ne zeli da reaguje na pojedinačne slučajeve, da država reaguje na prijave i da može jedino da poruči da će snositi odgovornost bilo ko ko je sarađivao sa Šarićem i vršio krivična djela.

Dačić je izjavio u subotu da su navodi da je Lazarević bio u vezi sa Darkom Šarićem još jedan pokušaj da se kompromituju on i Vlada Srbije.

On je novinarima u Pirotu rekao da je od službi tražio da mu daju informacije ko je i kada iz Vlada Srbije kontaktirao sa Šarićem.

"I policija, BIA i VBA su mi odgovorile da nemaju takva saznanja. Ovo je još jedan pokušaj da se kompromituje Vlada Srbije... Zašto se sada neke stvari od prije godinu-dvije-tri ponovo stavljaju u opticaj, osim ukoliko nisu namijenjene u ove svrhe. A naročito zašto sada, uoči izbora novog direktora policije", rekao je Dačić nakon obilaska fabrike "Tigar tajers".

Odgovarajući na novinarska pitanja, Vučić je rekao da su pitanja o izboru direktora policije i načelnika uprava policije u Novom Sadu i Nišu pitanje za ministra unutrašnjih poslova Ivicu Dačića, ali da je u Nišu posebno nepodnošljiva situacija i da se plaši da se tamo kriju "strašne stvari", odnosno da je nastao novi narko klan.

"Situacija u Nišu je sve opasnija i teža i potrebno ju je hitno mijenjati", rekao je potpredsjednik Vlade.

Vučić je dodao da je među prioritetima zakon o porijeklu imovine i da očekuje da će biti usvojen u narednih nekoliko mjeseci.

Prvi potpredsjednik vlade je kazao da se sastao sa predstavnicima Savjeta za borbu protiv korupcije i da su državni organi preuzeli predmete tog savjeta.

B92/Frontal

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog