Intervju

Džajić: Zvezda je opasna po život!

Dragan Džajić i Nebojša Čović izgladili su odnose i nastavili da “čupaju“ Zvezdu iz velike finansijske krize. Sukob čelnika na “Marakani” stavljen je “ad akta”, teške riječi su zaboravljene, a predsjednik crveno-bijelih je poslije nekoliko dana medijskog celibata otvorio dušu u razgovoru za “Alo“.

- Rekao sam da nastavljamo dalje zajedno zbog interesa Zvezde i ne bih volio da bilo šta više govorim dalje na tu temu - napomenuo je Džajić na početku razgovora.

Da li je prethodnih nekoliko dana bilo najteže u vašem životu?

- Ne, nije sigurno. Ne gledam na to tako, a i mislim da sam u životu imao i težih trenutaka. Vjerovao sam da je u cijeloj situaciji najbolje da se isključim, kao što sam i učinio, da me nema u medijima uopšte, znajući da i jedna neodmjerena riječ može da zapali veliki plamen koji Zvezdi nije potreban u trenutnoj situaciji, kada se bori da preživi.

Jeste li se zapitali zašto vam sve ovo treba?

- Nisam. Možda porodica moja jeste, ali ja nisam. Tu sam da pomognem. Svi znamo da je trenutak u kome se naš klub nalazi izuzetno težak, možda nikada teži u istoriji Zvezde. Ali, narod zna i da moje srce i dalje kuca za Zvezdu, da je tako već 42 godine i da nemam namjeru da se busam u grudi i sada nekome dokazujem koliki sam zvezdaš. Moramo da izvučemo klub i nastavićemo da radimo onako kako sam i obećao, kada sam izabran za predsjednika.

Spomenuli ste srce, pa nas zanima da li je Zvezda opasna po život?

- Ona je uvek opasna po život! Oduvijek sam znao da je Zvezda i dobra, ali i loša po zdravlje svakog čovjeka, nas zvezdaša posebno. Zna Zvezda da donese radost, ali i tugu, pa i stres. I kada smo bili prvaci Evrope, bilo je stresno i teško, a tako je i danas, kada smo u velikim problemima. Umije da zaboli Crvena zvezda mnogo, vejrujte, a ja sam to na svojoj koži sam osjetio dosta puta.

Ipak, i taj bol možda baš predstavlja veličinu Zvezde?

- Stvarno mislim da je ona ispred mene, ma ispred svih nas. U to nemojte sumnjati, jer ovo ne govorim demagoški, već ljudski, kao čovjek. Kada sam odlazio odavde 2004. godine, nisam očekivao da ću se ikada vratiti u klub. Ali me je sada vratila baš ta ista Zvezda, koja je neizbrisivi dio mog života. Iako ne mislim da sam ja sada bogom dan da budem predsjednik i da predvodim klub koji se nalazi u nikad težoj situaciji od kada postoji - zaključio je Dragan Džajić.

Upravni odbor će odrediti mjere štednje!

Jedna od glavnih teza prethodnih dana bila je da su Zvezdi potrebni “drastični rezovi”, na primjer otpuštanje viška radnika ili smanjivanje troškova, a da ih upravo Dragan Džajić odlaže. Predsjednik Zvezde pokušava da objasni situaciju.

- Uradićemo detaljan plan i onda će Upravni odbor odlučiti kako dalje Zvezda treba da se kreće. Nisam zagovornik drastičnih mjera, jer je najlakše istjerati čoveka na ulicu, ali probaćemo da se izborimo vremenom sa svim problemima. Vidjećemo kojim ćemo putem ići u narednom periodu i svakako da treba da obratimo pažnju na štednju, jer nemamo para za bacanje - napominje Džajić.

Sloba je želio da dođe na „Marakanu”

Mnogim se političarima klicalo u prošlosti na našim stadionima, a nas je, recimo, zanimalo da li je Slobodan Milošević nekada posjetio neki meč Crvene zvezde?

- Nije. Koliko znam, imao je želju kada smo postali prvaci Evrope, ali nije nikada došao na stadion tokom svoje vladavine - otkriva Džajić.

Aleksandar Vučić je dobronamjeran zvezdaš!

“Političari kroje sudbinu u Zvezdi i Partizanu”, čućete često na ulici ili u kafani. Džajić kaže da su oni dobrodošli da pomažu klubovima, posebno ako su dobronamjerni, a kao pozitivan primjer izdvaja upravo Aleksandra Vučića, o kome se dosta govori u poslednje vreme.

- Vučić je, recimo, zvezdaš preko 20 godina, a sećam se da je, još kada nije bio državni funkcioner, išao na gostovanja Zvezde i navijao za taj klub. Igrom slučaja, sada je u žiži, pa se u javnosti pravi buka oko toga, iako on dobronamerno pomaže kako nama, tako i Partizanu. Meni, recimo, nikada nije smetalo što je Mirko Marjanović navijao za Partizan ili Ivica Dačić. Ljudi imaju pravo da se opredjeljuju slobodno - kaže Džajić.

Alo/Frontal

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog