Region

Vođa narko-kartela imao svoje ljude u MUP-u Srbije ?

BEOGRAD - Rodoljub Radulović, jedan od vođa narko-katela Darka Šarića, imao je u MUP-u Srbije nekoliko svojih ljudi, ali nije uspio da nekog od njih "progura" u Upravu kriminalističke policije, pišu beogradske "Večernje novosti".

List navodi da je Šarićev kartel "bio na vezi sa najmanje pet visoko rangiranih pripadnika srpske policije, od kojih su mnogi u međuvremenu napredovali u službi".

Dosadašnjom istragom utvrđeno je da je Radulović, za kojim je potjernica raspisana u junu 2011. godine, imao aktivnu ulogu u organizaciji krijumčarskog kanala pljevaljskog narko-bosa od 2006. do oktobra 2009. godine.

Došlo se i do dokaza da je "oprao" i u legalne finansijske tokove Srbije samo u jednom poslu ubacio najmanje pet miliona evra.

List navodi da je Radulović, kada bi dobio novac od Šarića, pronalazio u Srbiji vlasnike kompanija, koje su imale novac na poslovnim računima u inostranstvu, a trebao im je gotov novac u Srbiji. Po pronalasku zainteresovanih vlasnika kompanija, Radulović je dogovarao da oni deviznim doznakama prenesu novac na račun njegove švajcarske kompanije "Manmare holding".

Očekuje se proširenje istrage protiv Radulovića, navodi list, zbog "pranja" novca od trgovine kokainom narko-klana Darka Šarića, te policijskih i političkih veza tog klana.

Istraga obuhvata i "pranje" dva miliona evra, koje je Radulović uplatio na svoj račun u beogradskoj ekspozituri jedne od banaka i kao dokaz o porijeklu tog novca priložio falsifikovane ugovore o prodaji nekretnina.

"Kamere banke su snimile da je Radulović ulazio u ovu ustanovu na ulaz za specijalne klijente, kao i da je novac doneo u koferu", pišu "Novosti".

Beogradski dnevnik "Blic" piše da je Radulović imao mrežu doušnika u vrhu policije Srbije, a da je jedan iz mreže ljudi u MUP-u Srbije koja je Raduloviću bila na raspolaganju bio i načelnik Službe za borbu protiv organizovanog kriminala /SBPOK/ Bata Đurović, rodom iz Pljevalja.

(Novosti/Frotnal)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog