Region

Za ubistvo dobio tri godine jer mu je prvi put

SMEDEROVO - Petočlano vijeće Višeg suda u Smederevu osudilo je na tri godine zatvora Aleksandra Stokića (37) iz Lugavčine, zbog pokušaja ubistva B.M. iz istog sela.

Za djelo koje je učinio Stokić zaprijećena je kazna od pet do 15 godina, a Vijeće se složilo da kazna bude ispod minimalne jer Stokić nije ranije kažnjavan za ubistvo ili pokušaj već za nasilničko ponašanje i nanošenje povreda.

Stokić je kuhinjskim nožem ubo B.M, tako da su u bolnici morali da mu izvade slezinu. Sudija Predrag Lukić je obrazlažući presudu rekao da osuđeni i
oštećeni "vole da piju i onda se biju" i dodao "srpska posla". Naveo da su obojica, žrtva i osuđeni, "kad popiju prgavi i spremni na kavgu i tuču".

Oštećeni B. M. je sa drugom pio u seoskoj prodavnici kada je stigao alkoholisan i osumnjičeni Aleksandar Stokić. Sa oštećenim B. M. i njegovim prijateljem odmah je počelo koškanje.

Aleksandar se primirio kada je u prodavnicu ušao njegov sin, ali je B. M. pokušao fizički da se obračuna, prvo sa Aleksandrovim sinom, a potom i sa Aleksandrom koji je zatim ljut otišao iz prodavnice. Ubrzo je ponovo pošao u kafanu, na ulici ugledao B. M. i iz pojasa potrgao kuhinjski nož i ubo ga u stomak, nanijevši mu tešku povredu zbog koje je žrtvi operacijom otklonjena slezina.

Vijeće je takođe imalo u vidu da osuđeni živi sam, pošto su ga svi napustili i stroža kazna, kako je naveo sudija, ne bi djelovala vaspitno.

Osuđeni je, po izricanju kazne, pušten iz pritvora do pravosnažnosti presude.

(Blic/Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog