BiH

U rad stavljen registar ugovornih organa i ponuđača u BiH

Agencija za javne nabavke Bosne i Hercegovine je uz tehničku podršku njemačkog društva za međunarodnu saradnju GIZ u okviru Programa jačanja javnih institucija kreirala i pustila u rad Registar ugovornih organa i ponuđača u Bosni i Hercegovini koji je dostupan na adresi www.registar.ajn.gov.ba.

Registar pruža mogućnost besplatnog kreiranja i objave web prezentacije svih privrednih subjekata u BiH – potencijalnih ponuđača u postupcima javnih nabavki, te intuitivnog i funkcionalnog predstavljanja putem interneta svim potencijalnim  kupcima.  Registar je razvijen u namjeri unapređenja komunikacije između učesnika sistema javnih nabavki i pojednostavljenja pristupa podacima o robama, uslugama i radovima koji su predmet javnih nabavki.

Agencija za javne nabavke Bosne i Hercegovine poziva sve kompanije u Bosni i Hercegovini da izvrše registraciju svog subjekta u ovaj sistem i kvalitetno predstave svoju organizaciju javnom sektoru u BiH.

"Organi koji vrše nabavke u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama Bosne i Hercegovine će moći lakše identifikovati ponuđače i upoznati se sa proizvodima i uslugama koje nude, njihovom  poslovnom sposobnošću i referencama, te kontaktirati ponuđače korištenjem dostupnih informacija u Registru. Ovim će se značajno povećati konkurentnost i transparentnost u onim postupcima javnih nabavki za koje po Zakonu nije obavezna objava obavještenja o javnoj nabavci", kažu u Agenciji.

(Frotnal)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog