BiH

Najviše vjerujemo “nokiji” i “adidasu”

Cirih - Stanovnici BiH, kada su u pitanju automobili, najviše vjeruju “Folksvagenu”, kada je riječ o telefonima “nokiji”, a kada kupuju sportsku obuću biraju “Adidas”, pokazalo je prvo Best Buy Award istraživanje u BiH koje je obavila švajcarska kuća ICERTIAS.

U istraživanju su stanovnici BiH, koji koriste internet, upitani šta oni, iz ličnog iskustva, smatraju najboljim omjerom cijene i kvaliteta na tržištu BiH, to jest  najvećom vrijednosti za svoj novac.

Istraživanje u BiH obuhvatilo je  56 privrednih kategorija iz različitih sektora, odnosno trgovine, prehrane, obuće, odjeće, kućanskih aparata, telekomunikacija, finansijskog sektor i drugo.

Prema rezultatima istraživanja, kupci vjeruju i firmi HP (laptopi), “koka-koli”, “megle” mlijeku, “nes” kafi, “palmolive”  šamponu za kosu, “zirodent” pasti za zube, te “ariel” deterdžentu za veš i “bekutan” kremi za lice.

Sekretar Pokreta potrošača RS Dragovan Petrović rekao je da stanovnici Srpske uprkos krizi kupuju one proizvode u koje imaju najviše povjerenja.

Proizvodi koji su kvalitetniji svakako su skuplji, ali mnogima je od štednje važnije da kupe one proizvode u koje imaju najviše povjerenja i u čiji kvalitet ne sumnjaju - rekao je Petrović.

Istraživanje Best Buy Award obavljeno je na uzorku od 1.200 ispitanika,  građana BiH, isključivo korisnika interneta starijih od 15 godina. Anketiranje je sprovedeno putem veb ankete od 14. do 27. januara ove godine.

Pitanja

Pitanja u istraživanju bila su otvorenog tipa, a ispitanicima nisu bili ponuđeni odgovori, već su slobodno mogli sami da navedu nazive proizvođača i davaoce usluga koji, prema njihovom iskustvu i mišljenju njima bliskih osoba, nude najbolji omjer cijene i kvaliteta na  tržištu.

(Glas Srpske/Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog