Banja Luka

Šmitran saslušan u CJB Banja Luka

BANJALUKA - Bivši načelnik Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu Administrativne službe grada Banjaluka Miloš Šmitran saslušan je juče u Centru javne bezbjednosti Banjaluka koji istražuje njegovo poslovanje u osmogodišnjem mandatu tokom kojeg je kupio šest od osam stanova, koliko ih posjeduje.

Šmitran za "Glas Srpske" kaže da je, pored toga, policija provjeravala i da li je do sada bilo prijava u posljednjih 12 godina na njegov nemoralan odnos i zloupotrebu položaja.

 Rekli su da će uskoro podnijeti izvještaj tužiocu i da će on odlučiti šta dalje - kaže Šmitran.

"Glas Srpske" saznaje da policija, nakon što je završila provjeru načina sticanja osam stanova koje Šmitran ima u posjedu, počinje provjeru zloupotrebe finansija koje je na raspolaganju imalo Odjeljenje kojim je rukovodio.

Taj dio trebalo bi da bude gotov u toku ove sedmice, a izvještaj o počinjenom krivičnom djelu Okružnom tužilaštvu trebalo bi da bude podnesen iduće sedmice.

Gradska boračka organizacija "Sloga" iz Banjaluke 29. oktobra CJB podnijela je prijavu protiv Šmitrana i bivšeg predsjednika te organizacije Nede Nikodinovića zbog sumnje da su zloupotrijebili 20.000 KM namijenjenih toj boračkoj organizaciji.

Šmitran je nedavno, poslije 12 godina rada, dobio otkaz s posla u Administrativnoj službi grada Banjaluka.

Po nalogu Okružnog tužilaštva Banjaluka, Odjeljenje za privredni kriminalitet CJB kontroliše i prikuplja dokaze o načinu bogaćenja Šmitrana dok je bio načelnik Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu.

"Glas Srpske" prvi je objavio da je Šmitran u tri mandata na funkciji postao vlasnik šest stanova u Banjaluci.

Šmitran je prije tri i četiri godine kupio stanove u Bulevaru vojvode Stepe Stepanovića 107/A i u Cerskoj 55. U ulici Vojvode Prijezde 124 uredio je veliki stan.

Šmitran je 2005. godine kupio stan u prizemlju zgrade u ulici Kralja Petra Prvog Karađorđevića 101, preko puta hotela "Bosna". Pretvorio ga je u poslovni prostor koji iznajmljuje.

Stan u Kralja Alfonsa 13 na broju 6, u samom centru grada iza "Citadele", Šmitran je kupio 2007. godine. Pretvorio ga je u dva poslovna prostora koja takođe izdaje pod zakup.

Šmitran ima stan i u Ravnogorskoj ulici 16, od 40 kvadratnih metara, i stan u ulici Braće Jugovića 47 od 61 kvadratni metar.

Od Administrativne službe grada 2000. godine dobio je kadrovski stan od 57 kvadratnih metara u ulici Italijanskog bataljona Mateoti 12. Za stan u Braće Jugovića rekao je ga je naslijedio od tetke, a za onaj u Ravnogorskoj od mame.
Kadrovski stan

CJB, pored ostalog, provjerava i način na koji je Šmitran dobio stan kao kadar Administrativne službe grada.

 On je taj stan od 57 kvadratnih metara u ulici Italijanskog bataljona Mateoti dobio 2000. godine. Provjeravamo na osnovu čega je dobio stan kao kadar kada je već imao riješeno stambeno pitanje - kažu u policiji.

(Glas Srpske/Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog