EU integracije BiH

Džombić: Evropski put nema alternativu; Bilo kakvi drugi stavovi nisu u interesu građana RS

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Aleksandar Džombić razgovarao je danas, u svom kabinetu u Banjoj Luci, sa generalnim direktorom Direkcije Evropske komisije za proširenje Evropske Unije Stefanom Saninom (Stefan Sannino) o pitanjima u vezi sa programom EU.

Generalni direktor Direkcije za proširenje EU Stefano Sanino istakao je da EU ostaje na tragu Briselskog dogovora od prošle godine, a koji se odnosi na daljnje korake koje BiH treba da učini s ciljem približavanja EU.

Premijer Aleksandar Džombić je ponovio da evropski put nema alternativu i da bilo kakvi drugi stavovi nisu u interesu građana Republike Srpske i BiH. On je dodao da svi zajedno treba da daju doprinos ispunjenju uslova EU, kako je rekao, ne zato što je Evropa cilj nego je to instrument za bolji život na ovim prostorima.

Na sastanku je razgovarano i o popisu stanovništva u BiH. Premijer Džombić je naglasio da je evidentno da pojedine bošnjačke političke elite iz FBiH opstruišu popis stanovništva u BiH, kako on ne bi bio održan u oktobru ove godine, kako je planirano.

Tokom sastanka razgovarano je i o Elektroprenosu BiH. Konstatovano je da treba uložiti dodatne napore da se deblokira funkcionisanje Elektroprenosa BiH.

Premijer Aleksandar Džombić i generalni direktor Direkcije za proširenje EU Stefano Sanino razgovarali su i o implementaciji presude u predmetu Sejdić i Finci kao i o drugim aktuelnim pitanjima u Republici Srpskoj i BiH.

(Frontal)

 

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog