Region

Istraga zbog fotografije policajca koji poziraju kao kriminalci

Državni sekretar MUP-a Srbije Vladimir Božović naložio je sektoru Unutrašnje kontrole da hitno ispita kako je nastala i u javnost dospjela fotografija mladih policajaca koji na neprikladan način oponašaju kriminalce.

Fotografija mladih policajaca koji na bahat način poziraju sa pištoljima u rukama, osvanula je juče na društvenim mrežama i stranicama štampanih medija

"Naložio sam da se hitno ispita sve u vezi sa tom fotografijom i da mi se dostavi izvještaj kako bi smo mogli preduzeti adekvatne mjere i kazniti odgovorne", rekao je Božović u telefonskoj izjavi Tanjugu.

Novosadski "Radio 021" je fotografiju objavio uz opsi "lokalna banda".

Božović, naime, smatra da pomenuta fotografija može da iritira građane i da negativno djeluje na imidž MUP-a Srbije, odnosno da sve dobre aktivnosti najvećeg dijela pripadnika koji požrtvovano, disciplinovano i vrijedno preduzimaju aktivnosti na izvršavanju svih Ustavom i zakonom predviđenih zadataka.

Božović je istakao i da je to povod da se već započeta razmišljanja oko transformacije Uprave za obrazovanje i Policijske akademije na neki način objedine kako bi se u budućnosti formirala jedna jedinstvena, centralizovana, edukaciona institucija u okviru MUP-a.

Takva obrazovna institucija bi mnogo efektnije radila na obrazovanju i stvaranju novih kadrova i na usavršavanju i stalnoj obuci onih pripadnika koji su završili svoje osnovno školovanje, smatra Božović.

(Blic/Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog