BiH

Prva sjednica Zajedničke komisije za ekonomsku saradnju BiH i Republike Srbije

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Mirko Šarović i potpredsjednik Vlade i ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Republike Srbije Rasim Ljajić predvodiće delegacije dviju država na prvoj sjednici Zajedničke komisije za ekonomsku saradnju između Bosne i Hercegovine i Republike Srbije, koja će biti održana u Beogradu, 18. i 19. marta 2013. godine.

Prva sjednica Zajedničke komisije za ekonomsku saradnju između Bosne i Hercegovine i Republike Srbije biće održana u okviru provođenja Sporazuma o ekonomskoj saradnji između Savjeta ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Srbije, koji je potpisan 27. marta 2009. godine i stupio na snagu 1. aprila 2010. godine

Delegacije Bosne i Hercegovine i Republike Srbije bi trebalo tokom prve sjednice Zajedničke komisije za ekonomsku saradnju da razmatraju ukupnu bilateralnu saradnju, odnosno da analiziraju dosadašnji stepen razvoja međusobnih trgovinskih i ekonomskih odnosa, sa ciljem intenziviranja ukupne privredne saradnje i unapređenja stranih ulaganja.

Tokom sjednice dvije strane će posebno razmatrati mogućnosti  intenziviranja saradnje u sljedećim oblastima: trgovina, investicije, poljoprivreda, promet i komunikacije, prekogranična saradnja, saradnja u oblasti malih i srednjih preduzeća, saradnja na trećim tržištima, te drugim oblastima od obostranog interesa.

Tokom posjete planirano je da ministar Šarović i ministar zdravlja Republike Srbije Slavica Đukić-Dejanović potpišu Protokol između Ministarstva zdravlja Republike Srbije i Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH o međusobnom priznavanju i prihvatanju dokumenata izdatih od strane akreditovanih laboratorija za robe predmetnog nadzora. Nakon što je u Beogradu je 6. aprila 2012. godine potpisan Protokol između Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH i Ministarstva poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije o međusobnom priznavanju i prihvatanju dokumenata izdatih od strane akreditovanih laboratorija za hranu i hranu za životinje biljnog i mješovitog porijekla, ovim protokolom bile bi obuhvaćene vode, dijetetski proizvodi i suplementi koji su u nadležnosti Ministarstva zdravlja Republike Srbije.

(Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog