Intervju

Boris Raspudić: Borac ima ekipu za osvajanje titule

FK Borac ovih dana je u žiži sportske javnosti zbog promjena koje su se desilee, prije svega imenovanje Slobodana Radulja na poziciju mandatara za sastav novog Upravnog odbora, čiji bi stastav trebao da bude poznat 28. marta za kada je zakazana izborna Skupština. Boris Raspudić, zamjenik kapitena FK Borac optimistično gleda na ove promjene, te ističe da se nada da će i Grad Banja Luka pomoći klubu, a dodaje da ništa manje od izlaska u Evropu ne smije da bude ovosezonski cilj kluba.

Trenutno je teška situacija u klubu, vjerujete li da će dolazak Slobodana Radulja donijeti neke promjene?

Dolazak Slobodana Radulja pozitivno je djelovao na nas i ulio nam je nadu da će se nešto pomjeriti sa mrtve tačke jer je on cijenjen i ugledan čovjek u Republici Srpskoj i BiH i nadam se da će okupiti oko sebe prave i sposobne ljude da Borac izvuku na pravi put.

Pomoć se očekuje od gradonačelnika i Grada Banjaluka, da li će Ministarstvo porodice, omladine i sporta pomoći  FK Borac?

Svakako da se očekuje pomoć gradonačelnika Slobodana Gavranovića jer je FK Borac simbol grada i mislim da je i u interesu grada da ima dobrog premijerligaša i pogotovo ako se izbori Evropa da nema bolje reklame za grad. Što se tiče Ministarstva porodice, omladine i sporta nadam se da će i oni učestvovati i finansijski pomoći Borcu jer je po kategoriji na prvom mjestu, a iza fudbala dolaze ostali sportovi.

Koje su ambicije FK Borca u ovoj sezoni?

Ambicije FK Borac su četvrti put zaredom izlazak u Evropu, jer klub veličine Borca drugačije ne smije da razmišlja.

Da li Borac ima tim za izlazak na međunarodnu scenu?

Da, Borac sada ima ekipu za osvajanje titule, a kamoli za izlazak na međunarodnu scenu. Najbolje smo odradili prelazni rok u odnosu na druge ekipe, jači smo nego u prošloj polusezoni, tako da mislim da će pojačanja opravdati povjerenje.

 Šta za Borac znači povratak Maletića i Grujića u klub?

Povratak Maletića i Grujića znači mnogo za ekipu jer se radi o provjerenim igračima, koji su se kalili u inostranstvu i svojim iskustvom mogu pomoći u ambicijama kluba, a i da podignu kvalitet u ekipi. Pogotovo što se radi o igračima koji su prošli školu fudbala Borac i to govori da sa posebnim motivom igraju za klub.

Kakav odnos imaju igrači sa najvjernijim navijačima "Lešinarima"?

Igrači imaju korektan odnos sa navijačima i mislim da je to veoma bitno i za postizanje rezultata. Nekad navijači moraju imati strpljenja za nas igrače jer i poraz je sastavni dio igre, ali uglavnom nemamo primjedbi na njih jer su nam oni dvanaesti igrač.

Da li predstavnici navijača učestvuju u skupštini kluba?

Koliko sam upoznat postoji predstavnik navijača koji je u skupštini kluba i po meni je to sasvim ispravno.

S obzirom da Krunić završava karijeru zbog zdravstvenog stanja, da li će možda ostati u Borcu na nekoj drugoj poziciji?

Što se tiče Krunića i njegove budućnosti u klubu, u ovom trenutku ne mogu da kažem ništa. Više će se znati 28. marta kada je zakazana skupština kluba i ja bih lično volio da se nađe tu jer je odličan fudbaler i osoba koja može uvijek dati savjet mlađim igračima.

Da li je tačno da su navijači  skupljali novac za vas prevoz do Istočnog Sarajeva, a da sami kupujete deterdžent i omekšivač?

Navijači su se ponudili da propuste gostovanje i da te pare daju nama da putujemo na utakmicu ali sva sreća, nije tako loša situacija bila u klubu i klub je sam našao sredstva, otišli smo na utakmicu i vratili se kao pobjednici. Opet se moram zahvaliti navijačima na toj ideji, odužili smo im se pobjedom. A što se te deterdženta, nije istina i to je novinarska izmišljotina.

Da li mislite da se više treba ulagati u omladinsku školu Borca?

Naravno da treba ulagati više u omladinsku školu jer će jednog dana doći u seniore i te potencijalne talente polako ubacivati u prvi tim dok tu ne stasaju, pa dalje razmišljati o njihovoj prodaji da klub može opstajati i biti profitabilan. Mislim da je isplativije to nego plaćati raznorazne igrače, provjerene ili ne. To je malo duži period dok se ne krenu ubirati plodovi rada sa omladinskom školom, ali gledajući zemlje u okruženju svake godine izađe po neki talenat od kojeg klub zaradi dobre pare pa zašto ne prepisivati od niih. Trenutno je FK Borac daleko od toga jer nema normalne uslove za mlađe kategorije ali ima naznaka da će se krenuti raditi i na tom polju i da ćemo biti poznati u RS i BiH po školi jer ovdje nikad nije nedostajalo talenata.

(Frontal)
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog