Vijesti

Dačić putuje u Moskvu

MOSKVA - Predsjednik Vlade Srbije Ivica Dačić razgovaraće u srijedu, 10. aprila, u Moskvi sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom i premijerom Dmitrijem Medvedevim.Služba ruske Vlade za odnose sa javnošću saopštila je da će premijer Srbije boraviti u posjeti Rusiji na poziv ruskog premijera od 9. do 11. aprila, prenosi Agencija Itar-tas.

"Medvedev i Dačić razmotriće ključna pitanja bilateralne saradnje u trgovinsko-ekonomskoj, energetskoj, investicionoj, humanitarnoj, kulturnoj i drugim oblastima", navodi se u saopštenju i dodaje da će po završetku razgovora biti potpisano nekoliko sporazuma i dokumenata između vlada, ministarstava ili službi.

Putinov pomoćnik Jurij Ušakov saopštio je da će Dačića 10. aprila primiti ruski predsjednik. On je rekao je da je posjeta dogovorena početkom februara i da nije direktno u vezi sa rezultatima razgovora o pitanju Kosova u Briselu.

Ušakov je rekao da je telefonski razgovor predsjednika Srbije Tomislava Nikolića i Putina od 2. aprila "u određenoj mjeri bio povezan s tim pregovorima", prenosi Agencija RIA Novosti.

(Srna/Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog