Banja Luka

Banjaluka obilježava 22.april - Dan grada

Banjaluka i njeni građani obilježavaju 22. april - Dan grada i dan kada je 1945. godine naš grad oslobođen od fašizma.

Banjalučani su dali ogroman doprinos u antifašističkoj borbi za slobodu, mir, pravdu i dostojanstvo čovjeka, i 22. april prihvatili kao početak jednog novog života, novog razdoblja razvoja i prosperiteta na ovim prostorima.

Manifestacije koje se priređuju povodom Dana Grada prilika su za afirmaciju i promociju kulturnih, duhovnih, sportskih, naučnih i drugih dostignuća i rezultata naših sugrađana i institucija.

Zbog toga i u okviru obilježavnja Dana Grada, Skupština Grada dodjeljuje priznanja najboljim pojedincima i kolektivima.

U 12 časova na spomenik palim borcima NOR-a u centru grada biće položeni vijenci, a nagrade i priznanja će biti uručene večeras na svečanoj akademiji sa početkom u 18 časova u Banskom dvoru.

Na akademiji će biti dodijeljene tradicionalne aprilske nagrade grada i to dva Zlatna grba, sedam plaketa, te dvije nagrade mladima.

Ove godine neći biti dodijeljena nagrada Ključ grada Banjaluka sa poveljom "Počasni građanin grada", jer se ispostavilo da nema niti jednog pojedinca ili kolektiva koji bi mogao da dobije tu najveću gradsku nagradu.

Skupština grada Banjaluka odlučila je da dodjeli nagradu "Zlatni grb grada", za izuzetan doprinos i postignute vrhunske rezultate u oblasti obrazovanja, nauke i kulture Arhivu Republike Srpske i Srpskom pjevačkom društvu "Јedinstvo".

Nagrada "Plaketa Grada" biće dodijeljena Ranku Pavloviću, Dušanu Popoviću, Nebojši Kuštrinoviću, Miloradu Slavniću, Borisu Testenu, OŠ "Јovan Cvijić" i Sanji Sibinčić, dok će "Nagrada Grada Banjaluka - mladima", od 1.500 KM, kao poseban vid priznanja u oblasti kulture i umjetnosti, biti uručena Dejanu Јankoviću i Јeleni Stevandić.

(RTRS/Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog