Svijet

Guverneri regiona na jednom mjestu

Guverneri narodnih banaka Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Makedonije, Slovenije i Srbije sastaće se na skupu ‘Guverneri regije’ koji će se održati 24. maja u Hotelu Lone u Rovinju. Organizator skupa je poslovni magazin Lider.

Konferencija je zamišljena kao mjesto susreta i dijaloga finansijskog sektora regije, pa će se tako guvernerima narodnih banaka priključiti i vodeći poslovni bankari regije te predstavnici drugih finansijskih institucija. Glavna tema su mjere protiv globalne krize u finansijskom sektoru, a cilj skupa je unaprijediti saradnju finansijskih institucija regije i razmjena iskustava u suzbijanju i ublažavanju posljedica aktuelne krize.

Boris Vujičić, guverner Hrvatske narodne banke, JorgovankaTabaković, guvernerka Narodne banke Srbije,  Marko Kranjec, guverner Banke Slovenije, Kemal Kozarić, guverner Centralne banke Bosne i Hercegovine, MilojicaDakić, viceguverner Centralne banke Crne Gore, Dimitar Bogov, guverner Narodne banke Makedonije okupiće se u maju na manifestaciji “Guverneri regije” kako bi prodiskutovali o postojećem stanju u finansijskom sektoru, te sagledali i razmjenili iskustva u prevazilaženju trenutnih problema.

Raspravljaće se o stanju i budućnosti finansijskih sistema u regiji - iskustva, izazovi i moguće posljedice potresa i novog uređivanja odnosa u evropskom bankarstvu za banke i finansijske sisteme u regiji.

(Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog