Region

Nikolić: EU jedan od najznačajnijih partnera Srbije

BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić poručio je danas da Srbija najvažnija pitanja svoje budućnosti rešava dijalogom i diplomatskim sredstvima, a da je EU bez sumnje jedan od njenih najznačajnijih partnera.

"EU je bez sumnje jedan od najznačajnijih partnera Srbije u ovom trenutku, jedan od naših najvećih investitora i donatora i jedan od prioriteta naše spoljne politike, a u zemljama EU živi i najveći broj srpskih iseljenika. Mi smo prirodno upućeni jedni na druge u političkom, ekonomskom, kulturnom i svakom drugom smislu", naveo je Nikolić na prvom skupu Romske interparlamentarne organizacije.

Nikolić je u Skupštini Srbije rekao da na tom putu Srbija čini odlučujuće napore da unapredi svoj položaj, doprinoseći miru, bezbednosti, saradnji i održivom razvoju regiona.
Predsednik se osvrnuo i na značaj Romske interparlamentarne organizacije, istakavši da ona svakako ima svoje mesto u ostvarenju strateških ciljeva Srbije.

Nikolić je napomenuo da je romska populacija sastavni deo našeg društvenog i nacionalnog bića i kulturnog ambijenta, kao i nezaobilazni deo naše socio-političke stvarnosti, a da ta populacija u Srbiji uživa sva prava civilizovanog i demokratskog društva.

Primer su, kako je dodao, pripadnici Roma koji su kao poslanici i inicirali skup u Skupštini Srbije.
"Ovim današnjim skupom Srbija pokazuje posvećenost boljem životu svakog svog građanina, bez obzira na nacionalnost, boju kože, političko i svako drugo opredeljenje", rekao je predsednik Srbije.

(TANJUG.rs/Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog