Region

Crnogorci u "Maršu protiv mafije"

PODGORICA - Grupa građana organizovaće u Crnoj Gori protestnu šetnju od Podgorice do Cetinja pod nazivom "Marš protiv mafije", u ponedjeljak, 20 maja - na dan inauguracije predsjednika Crne Gore Filipa Vujanovića. Šetnja će biti organizovana u znak protesta protiv inauguracije.

Jedan od organizatora marša Marko Milačić rekao je da je cilj marša da ohrabri građane i otkloni "talog straha" u borbi protiv vlasti Mila Đukanovića i Demokratske partije socijalista /DPS/.

"Ovim antimafijaškim hodočašćem hoćemo da pošaljemo poruku svima koji isto misle kao mi, da ne želimo više da trpimo ovo što trpimo 24 godine i da na dan inauguracije neustavnog predsjednika pokažemo da ne prihvatamo još jednu prevaru", izjavio je Milačić.

On je istakao da Vujanović nije razlog šetnje već povod za marš.

Milačić je dodao da iza organizatora marša ne stoji niko, već da je riječ o građanskoj ideji zbog čega su, kako je rekao, jači.

"Iza nas stoji cijela Crna Gora koja iz brojnih razloga to ne može da pokaže", rekao je Milačić.

Marš ka Cetinju pratiće policija, a skup će početi okupljanjem na skretanju za Univerzitet Donja Gorica na izlazu iz Podgorice u ponedjeljak, 20. maja, u 4.00 časa.

Put od Podgorice do Cetinja dugačak je oko 34 kilometra.

(Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog