Svijet

Hemofarm se izvinuo korisnicima

BEOGRAD - Farmaceutska kompanija "Hemorafm" saopštila je da je nakon prijema reklamacije iz apoteke na pakovanje lijeka odmah sprovela neophodne standardne procedure koje podrazumijevaju povlačenje svih količina kapi za oči "Miokarpin" i "Marocen" serije T200842.

"Zbog nastale situacije, izvinjavamo se građanima i korisnicima ovih lijekova. Kao odgovorna kompanija, koja blisko sarađuje sa inspekcijom za lijekove, `Hemofarm` je odmah obavijestio Inspekciju za lijekove Ministarstva zdravlja Srbije da je izdao nalog za povlačenje", navodi se u saopštenju.

Iz "Hemofarma" navode da je odmah sprovedena vanredna provjera pakovanja svih količina lijeka "Miokarpin" kapi za oči koje se nalaze na stanju zaliha u ovoj kompaniji i da ni u jednom od uzoraka nije bilo odstupanja koje je predmet reklamacije.

"Odgovorno tvrdimo da su svi lijekovi i proizvodi kompanije `Hemofarm` ispravni i bezbjedni za upotrebu", navodi se u saopštenju.

Iz Ministarstva zdravlja Srbije ranije je saopšteno da je
"Hemofarm" počeo povlačenje iz prometa kapi za oči "Miokarpin" i "Marocen" zbog pogrešnog pakovanja u kutije.

"Hemofarm" je obavijestio resorno ministarstvo da je pokrenuo proceduru povlačenja, poslije reklamacije pacijenata i upozorenja da je lijek "Miokarpin" /dva odsto kapi za oči/ pogrešno upakovan u kutiju lijeka "Marocen" /0,3 odsto kapi za oči/.

(Agencije/Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog