EU integracije BiH

BH parlamentarci u posjeti Briselu

Predsjednik Odbora za evropske integracije i regionalnu saradnju Narodne skupštine Republike Srpske Branislav Borenović,članovi odbora Radmila Kocić, Slobodan Popović, Boris Jerinić i sekretar odbora Željko Belina borave u dvodnevnoj posjeti evropskim institucijama u Briselu, u organizaciji kancelarije specijalnog predstavnika EU u Bosni i Hercegovini.

Tokom posjete, poslanici iz Republike Srpske razgovaraju sa predstavnicima Evropskog parlamenta i Evropske komisije o procesu evrointegracija u RS i BiH.

Održan je sastanak Radne grupe za Zapadni Balkan Vanjskopolitičkog komiteta na kojem su učestvovali i evropski parlamentarci Doris Pak,Eduard Kukan, Libor Rucek,Marijeta Sake i drugi.

Branislav Borenović je obajvio na svom Tviter profilu da su EU parlamentarci ozbiljno kritikovali bh lidere.

"Vrlo ozbiljne kritike eu parlamentaraca bh liderima na vlasti, Kad ih stranacke kolege obavjeste bas će se nasekirati!!!"

Poslanici su danas razgovarati i sa šefom Misije BiH pri EU Igorom Davidovićem, a nakon toga posejetili su predstavništvo RS u Briselu.

Osim parlamentaraca iz RS u radnoj posjeti Brislelu borave i članovi Zajednicke komisije za EU integracije Parlamenta BiH i Odbora za EU integracije Parlamenta Federacije BiH.

(Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog