Intervju

Hana Kazazović (Cyber Bosanka) - Moramo stalno pokušavati da utičemo na rad političara

Hana Kazazović, blogerka iz Zenice, poznatija u online zajednici kao Cyberbosanka objavila je jutros na svom blogu Javni poziv Vijeću ministara da riješi problem sa JMB u Bosni i Hercegovini. “Nisam revolucionar i nemam želju da se bavim politikom ili bilo čim sličnim. Ali nekad jednostavno ne mogu ignorisati stvari koje se dešavaju oko mene a da ne pokušam bar nešto učiniti”, napisala je Hana.

Na svom blogu bosanka.net objavili ste javni poziv Savjetu ministara da se urazume i omoguće Belmini JMBG. Da li mislite da je Vase pisanje prouzrokovalo reakciju gradjana Sarajeva?

Jesam. Jedan dio građana je reagovao takođe šaljući mailove i vjerujem da je moje pisanje uticalo na njih. A za reakciju u vidu izlaska pred Vijeće ministara ne bih rekla da sam imala uticaj.


Kako ocijenjujete uticaj online zajednice na bh društvo?

Uticaj online zajednice može biti veliki kada se preduzmu neki konkretni koraci, poput recimo ovakvog slanja mailova. Sve ostalo, poput šerovanja tekstova ili lajkanja po Facebooku je gubljenje vremena - ili "pranje savjesti" u smislu - eto kao i mi nešto radimo. A u stvari nam je mrsko ustati iz fotelje.

Kako komentarisete desavanja u Turskoj? Tamo hapse tviteraše...

Trudim se da ne komentarišem zbivanja u Turskoj iz prostog razloga što više ne znam šta je stvarna istina o onome što se tamo dešava. A i od realnih, domaćih problema ne stignem pratiti njihova dešavanja. Juče sam na tu temu rekla "Od toga šta se trenutno dešava u Turskoj više me interesuje šta se trenutno ne dešava u BiH". Ovdje živim i ovo ovdje mi je prioritet.

U suštini - mislim da smo mi krivi za sve što se dešava. Izlaskom ili neizlaskom na izbore smo doveli ove političare na vlast. Oni nisu tamo došli sami od sebe. I zbog toga moramo stalno pokušavati da utičemo na rad političara.

 
Današnji blog-post Hane Kazazović podijelilo je blizu 1000 korisnika Facebook-a  

(Frontal)

 

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog