Svijet

Dodjelom nagrada zatvorena Beogradska nedjelja dizajna

“Grand prix powered by Banca Intesa” osme Beogradske nedjelje dizajna pripao je britanskom studiju Troika, odnosno njegovom predstavniku Sebastienu Noelu.

Svečana dodjela nagrada je upriličena u restoranu Dijagonala. Nastup Sebastiena Noela na trodnevnoj edukativnoj BDW konferenciji, koja je ove godine pratila temu inovacije, ocijenjen je kao najavangardniji među predavanjima preko trideset svjetski poznatih zvijezda iz oblasti marketinga, arhitekture, brendinga, dizajna, mode, novih medija, filma, preduzetništva i kulture.

Troika je studio sa sjedištem u Londonu koji su osnovali Eva Rucki, Conny Freyer i Sebastien Noel. Poznati su po eksperimentalnom radu i projektima koji imaju interdisciplinarni pristup i kombinuju skulpturu, arhitekturu i savremene instalacije. Troika je izabrana da osmisli tri umjetničke instalacije za britanki paviljon na Svjetskom sajmu u Šangaju 2010. godine. Njihov rad istražuje ukrštanje racionalnog razmišljanja, posmatranja i promjenljive prirode stvarnosti i ljudskog iskustva.

Sebastien Noel je posjetioce ovogodišnje konferenije proveo kroz jedinstveni pristup u radu studija i predstavio brojne radove.

- Beogradska nedjelje dizajna je ispunila sva obećanja. Inspirativan niz predavača je istovremeno pratio izvanredni osjećaj gostoprimstva, izjavio je Noel. 

Posljednjeg dana BDW konferencije predstavili su se dizajner Fiata 500 L Virgilio Fernandez, čuveni francuski dizajner Christophe Pillet, norveški dizajner Torbjorn Anderssen, švajcarska zvezda u usponu Adrien Rovero, slovenački arhitektonski studio Dekleva Gregorič i četiri predstavnika profesionalnog kluba za vodeće evropske dizajn i komunikacijske studije i agencije, Evropski dizajn lideri. Predavanja članova ovog kluba o grafičkom dizajnu na BDW konferenciji bila su samo uvod u večernju senzaciju – svečanu dodjelu Evropskih nagrada za dizajn (EDA) koja je upriličena u Jugoslovenskom dramskom pozorištu. Zahvaljujući naporima TOS-a i Beogradske nedjelje dizajna, posjetioci iz cijelog svijeta su imali priliku da prvi put u Beogradu upoznaju najostvarenije evropske kreatore u polju dizajna i komunikacija u 2012. godini. Titula agencije godine je pripala njemačkom studiju Jager & Jager, dok je holandski studio Dumbar osvojio nagradu za najbolji identitet kampanje koju su radili za holandsku organizaciju koja pruža pomoć oboljelima od Alchajmerove bolesti.

(Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog