Svijet

JAT će postati ER Srbija

Beograd - Prvi potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić najavio je mogućnost da srpski avioprevoznik JAT uskoro potpiše ugovor sa emiratskim "Etihadom" i da promijeni naziv u "Er Srbija".

"Očekujem da u narednom periodu riješimo problem JAT-a i da bude potpisan ugovor sa"Etihadom", rekao je Vučić na konferenciji za novinare u Beogradu.

On je naveo da će doći i do rebrendiranja, tako da će Srbija sa ponosom u budućnosti moći da se hvali "Er Srbijom", koja će biti neuporedivo bolja i uspješnija od JAT-a u svakom pogledu.

"Teško je zamisliti ljepše ime, imate ime države u imenu aviokompanije koja treba da vas reprezentuje na svakom kontinentu", rekao je Vučić.

Generalni direktor "Jat ervejza" Velibor Vukašinović izjavio je ranije danas da stručnjaci "Etihada" iz Ujedinjenih Arapskih Emirata intenzivno analiziraju poslovanje ove kompanije nakon potpisavanja memoranduma o razumijevanju.

Vlada Srbije i "Etihad" potpisali su 17. juna Memorandum o razumijevanju, a dvije kompanije su 15. aprila potpisale ugovor o saradnji kroz zajedničke letove i prodaju karata.

"Etihad ervejz" je, na osnovu tog dokumenta, 15. juna uveo svakodnevne letove na liniji između Beograda i Abu Dabija.

Nacionalna aviokompanija "Etihad" osnovana je 2003. godine u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, a suvlasnik je avikompanija "Er Berlin", "Er Sejšeli", "Virdžin Australija" i "Er Lingus".

(Glas Srpske/Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog