Vijesti

Dodik: Dokapitalizacija znači unos novca i preuzimanje vlasništva; Ivanić dezinformiše javnost

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je juče na Palama da Republika Srpska u procesu dokapitalizacije Balkan investment banke postaje njen 99-odstotni vlasnik, raspolaže tom bankom i odlučuje u replasiranju njenih sredstava u skladu sa odlukama vlasti u Srpskoj.

"Dokapitalizacija znači unos novca i preuzimanje vlasništva", rekao je novinarima Dodik, komentarišući kritiku predsjednika PDP-a Mladena Ivanića u vezi sa slučajem propale Balkan investment banke i ocjenu da nije trebalo da je Investiciono-razvojna banka Srpske dokapitalizuje sa 24 miliona maraka.

Dodik je dodao da Ivanić, iako profesoer ekonomije, svojim posljednjim stavovima dezinformiše javnost i ne iznosi suštinu problema, što, kako je ocijenio, govori o tome kako su "i profesija i karakter nisko pali".

Predsjednik Srpske smatra da je u današnjem svijetu jako važno poslati poruku da se održava bankarski sistem i povjerenje u banke.

"To isto su činile i velike svjetske sile. Nismo dali novac dosadašnjim vlasnicima te banke, nego smo je dokapitalizovali tako da je ona u vlasništvu Vlade Republike Srpske, a ne bilo kog pojedinca", naglasio je Dodik za Novinsku agenciju Republike Srpske.

Prema njegovim riječima, vlast u Srpskoj će sada pokušati da stabilizuje Balkan investment banku i da nađe zainteresovanog partnera vezano za neku novu eventualnu privatizaciju ili dokapitalizaciju, tim prije jer je ova banka imala mnogo potencijala, plasmana i kredita.

(Snsd.info/Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog