Svijet

Lakše u marince SAD, nego do građevinske dozvole u Srbiji

BEOGRAD - Raspravu o ekonomskoj budućnosti Srbije u hotelu Hajat obilježilo je par vrcavih opaski govornika, koje su izazvale smijeh među učesnicima konferencije "Srbija se okreće ekonomiji - odgovorno zajedno do izlaska iz krize".

Ukazujući na potrebu smanjenja birokratskih procedura, šef Kancelarije Svjetske banke u Srbiji, Lu Brefor, rekao je da je lakše postati marinac u Americi, nego dobiti građevinsku dozvolu u Srbiji i pozvao državu da presiječe "špagete" listu potrebnih za dobijanje dozvola.

On je, između ostalog, pohvalio i kvalitet srpskih vina, ocijenivši da su ne samo bolja od makedonskih, već i od mnogih francuskih.

Na skupu je bilo i konkretnih ponuda za podizanje srpske privrede na noge, pa je tako predsjednik MK grupe, Miodrag Kostić, istakao da je spreman da pomogne nekom neprofitabilnom državnom preduzeću da postane profitabilno.

"Dajte mi bilo koje državno preduzeće, neću da ga kupujem, nego da pomognem da postane profitabilno", naglasio je on.

Na ptanje moderatora koje preduzeće bi država ustupila Kostiću, ministar Dinkić je uz osmeh odgovorio - FAP iz Priboja ili "14. oktobar" iz Kruševca.

(Tanjug/Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog