Svijet

Najveća evropska ljetna Startup konferencija

Rijeka će ubrzo postati domaćin najveće evorpske ljetne startup konferencije koju je za sve ljubitelje startupova, programiranja i gikovskog načina života specijalno osmislila Netokracija.

RockPaperStartups biće pravi Startup Spring Break koji će se u periodu od 17. do 19. jula održati u Kompleksu Rikard Benčić u Rijeci. Uz puno sunca i najljepše more održaće se predavanja vrhunskih predavača koje ekipa Netokracije za ovu priliku dovodi u Rijeku. 

Prvi govornici već su najavljeni, a sudeći prema listi, biće to vrlo poučna i nezaboravna konferencija. Sunce, more i velika količina startupova najbolja je formula za izvrstan uvod u vikend, kada se na istom mjestu održava festival kreativnosti „Republika“, partner RockPaperStartupsa. Festival nudi svjetski susret kreativaca koji oblikuju budućnost savremenog svijeta, razna predavanja, panele, radionice, filmske projekcije, izložbe, zabavni i muzički program.

Generalni partner RockPaperStartupsa je Vipnet. „Kao vodeći tehnološki inovator na hrvatskom telekomunikacijskom tržištu u Vipnetu smo uvijek u trajnoj potrazi za inovativnim idejama i rješenjima. Isto tako, usmjereni smo na ulaganje u kreativnost i izvrsnost te nastojimo podržavati kvalitetne projekte kao što je konferencija RockPaperStartups. Veseli nas što ćemo, u ulozi generalnog partnera, doprinijeti uspješnom startu i radu najveće konferencije ove vrste u Hrvatskoj“, rekla je Ivana Galić, rukovoditeljica Marketinških komunikacija Vipneta.

Prvi dan, rezervisan je za Mini Seedcamp Rijeka, takmičenje najboljih „10 early stage startupova“ u regiji, te za vrhunske radionice za startup entuzijaste koji će imati priliku razgovarati sa najboljim mentorima koje Evropa nudi. Takmičenje Netokracija organizuje u saradnji sa Seedcampom, prozvanim najboljim evropskim startup akceleratorom od strane Techcruncha. Timovi koji su ušli u takmičenje su: Anctu, Sizem, Teddy the Guardian, 8memo, Hungr.io, AuThink, BabyWatch, ListenApp, Openoy i Edgar the Storyteller.

Sljedeća dva dana, u četvrtak i petak počinje pravi rock doživljaj – RockPaperStartups, danju predavanja, razgovori i paneli a noću networking, koncerti i zabave.

Ko su govornici?

Možda Daniel Burka, dizajnerska zvijezda Google Venturesa, ili Tako Lo, Program Manager Techstarsa, prema Techcrunchu najboljeg US akceleratora. Carlos Eduardo Espinal, Partner u Seedcamp UK takođe je jedan od govornika, a na listi se nalazi i  Jared Goralnick, osnivač Awayfinda.

(Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog