Vijesti

Boris Tadić u posjeti kod Dodika: Prijateljskih relacija između zvaničnika RS i Srbije nema kao ranije

Banjaluka - Počasni predsjednik Demokratske stranke i bivši predsjednik Srbije Boris Tadić rekao je da odnosi Republike Srpske i Srbije trebaju produbljivati, kao što je potrebno da se jačaju veze i nacionalne institucije bez kojeg nema postojanja srpskog naroda.

Tadić je, tokom privatne posjete Banjaluci, danas razgovarao sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom.

- Uvijek mi je značajno da se nastavlja saradnja RS i Srbije i nakon jedne, druge, treće Vlade. To znači da smo postavili dobre temelje. Važno je graditi nacionalne institucije, a to nije moguće bez saradnje RS i Srbije - istakao je Tadić.

Dodao je da i u RS i u Srbiji, te u regionu, nedostaju investicije, radna mjesta, sugerišući sadašnjim vlastima da fokus stave na to pitanje.

O trenutnoj saradnji Banjaluke i Beograda, Tadić je rekao da lično prijateljskih relacija između zvaničnika RS i Srbije nema kao što je to ranije bio slučaj, ali da ih treba izgrađivati i da se on u to ne bi miješao.

On je najavio i posjetu Sarajevu, Mostaru, Crnoj Gori, Sloveniji.

Tadić je rekao da rekonstrukcija Vlade Srbije djeluje kao „španska serija”, istakavši da razumije Aleksandra Vučića jer se i on nalazio u sličnoj situaciji, te dodavši da sve posmatra s osmjehom.

(Glassrpske.com/Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog