Vijesti

Vučurević: Grad podnio krivičnu prijavu protiv Ćuka; Stadion Leotara dali pod hipoteku

TREBINJE - Gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević rekao je da je grad danas podnio Okružnom tužilaštvu Trebinje krivičnu prijavu protiv bivšeg gradonačelnika Dobroslava Ćuka i odgovornih lica u Fudbalskom klubu Leotar, zbog, kako kaže, nezakonitog raspolaganja sredstvima budžeta i sredstvima sportskih kolektiva.

Vučurević kaže da je bivši gradonačelnik Trebinja Dobroslav Ćuk, kao zakonom određeno lice za raspolaganje budžetskim sredstvima u 2012. godini, odgovoran za budžetski minus, te dugovanja gradskih javnih ustanova u prošloj godini.

Na pitanje novinara o kojim je odgovornim licima riječ u Fudbalskom klubu Leotar, Vučurević je odgovorio da to tek treba da utvrdi Okružno tužilaštvo Trebinje.

Vučurević je naveo i da je najveći problem činjenica da je uzet hipotekarni kredit kod "Bobar" banke, pri čemu je, kako kaže, kao hipotekarni zalog dat stadion kluba Leotar.

"Obzirom da se kredit ne plaća već dvije godine, postoji opravdana bojazan da grad ostane bez stadiona, koji je u njegovom vlasništvu". rekao je on.

(Srna/Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog