BiH

Nikšić: Riješiti potraživanja BH gasa

SARAJEVO - Federalni premijer Nermin Nikšić izjavio je da što prije mora biti riješeno pitanje dugovanja koje prema "BH-gasu" imaju "Sarajevogas" i Fabrika glinice "Birač" iz Zvornika.

Nikšić je rekao da je u komunikaciji sa premijerom Republike Srpske Željkom Cvijanović da bi se došlo do dogovora o dugovima "Birča", te da je vrijeme da se uključi i Vlada Kantona Sarajevo, kao vlasnik "Sarajevogasa" da bi se pokušao pronaći način na koji bi se počeo vraćati dug.

"Najveći problemi za sve, a pogotovo građane Sarajeva, uslijediće ako dođemo u situaciju da pitanje dugovanja nismo riješili prije sezone grijanja, jer tada će biti kasno", rekao je Nikšić za "Dnevni avaz".

Vlada Kantona Sarajevo, koji je najveći potrošač plina u BiH, najavila je poskupljenje ovog energenta za 23 odsto s obrazloženjem da je "BH-gas" postepeno počeo smanjivati isporuku "Sarajevogasu" i do 50 odsto.

Povećanjem cijene planiraju umanjiti dugovanja prema "BH-gasu" koja iznose oko 47 miliona maraka.

Federalni revizori utvrdili su da je dubioza za "BH-gas" nastala zbog neažurnosti ove kompanije da naplati potraživanja od Fabrike glinice "Birač" i privatne kompanije "Zvornikstan", koja ukupno iznose 26 miliona maraka.

(Srna/Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog