Vijesti

U Doboju održana radionica "Mogućnosti za zapošljavanje lica sa invaliditetom"

U Centru za kulturu i obrazovanje u Doboju u ponedjeljak (22.07.2013) je, u organizaciji Udruženja ”Fontana” iz Banja Luke, održana radionica ”Mogućnosti za zapošljavanje lica sa invaliditetom.”

Radionica je jedna od aktivnosti u okviru projekta ”Poslovni kompas”, koji Udruženje ”Fontana” provodi u periodu juni 2012 –septembar 2013. godine, uz finansijsku podršku Američke ambasade u BiH. Projekat je posvećen motivisanju i osnaživanju lica sa invaliditetom za zapošljavanje ili samozapošljavanje, kao i podizanju svijesti poslodavaca i šire javnosti u BiH o potrebama i mogućnostima lica sa invaliditetom.

Cilj radionice je bio da se licima sa invaliditetom pruži odgovarajuća stručna podrška tokom pripreme za zapošljavanje i samozapošljavanje.
U prisustvu predstavnika nevladinih organizacija i samih lica sa invaliditetom iz Doboja predstavljena su iskustva u sprovođenju projekta ”Poslovni kompas”, kao i dosadašnji rezultati ovog projekta.

Radionica je protekla u interaktivnoj atmosferi, koju je pored tematskih prezentacija upotpunila razmjena iskustava i saznanja među učesnicima.

Centralni dio radionice bio je posvećen razgovoru o mogućim vrstama poslova za lica sa invaliditetom u oblasti pozorišne umjetnosti, znanjima i vještinama potrebnim za umjetničke poslove, prilikama za zapošljavanje lica sa invaliditetom u okviru pozorišnog djelovanja i dr. u okviru tematskog predavanja glumice i izvršne direktorice Narodnog pozorišta Republike Srpske, mr Ljiljane Čekić.

Na radionici su predstavljeni i aktuelni i mogući budući programi podrške zapošljavanju lica sa invaliditetom, kao i zakonski okvir u oblasti profesionalne rehabilitacije i zapošljavanja lica sa invalidtetom i druge informacije koje mogu biti od pomoći ovim prilikom zapošljavanja.

(Frontal)

 

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog