Banja Luka

U Banjaluci 50 stepeni!

Banjaluka – U Banjaluci je danas jedan od najtoplijih dana ovog ljeta, a živa u termometru prešla je 40 stepeni.

U Republičkom hidrometeorološkom zavodu RS kazali su da je u Banjaluci i Višegradu živa u termometru u 14 časova prešla 40 stepeni Celzijusa, u Prijedoru 39, Novom Gradu 38, Zvorniku 37 stepeni.

Međutim, mjerenja na asfaltu u centru grada u Banjaluci, na termometru su pokazivala čak više od 50 stepeni!

Sa ovako visokim temperaturama iz HMZ RS objašnjavaju da je grad na Vrbasu među najtoplijim u Evropi, a banjalučka regija je na meteoalarmu označena crvenom bojom koja je upozoravala na vrijeme opasno po zdravlje ljudi.
Prilagoditi vožnju vrućinama

Iz Auto-moto saveza Republike Srpske apeluju na vozače da, zbog visokih temperatura, na put kreću u ranim jutarnjim ili u večernjim časovima, kao i da prave češće pauze na dužim relacijama.

Na putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH saobraćaj se odvija nesmetano, uz povoljne uslove za vožnju.

Na dionicama na kojima se izvode radovi saobraća se sporije uz povremene obustave i obavezno poštovanje privremene saobraćajne signalizacije.

Radovi se izvode na mostu preko rijeke Vrbas u Karanovcu, na spoju regionalnog puta R-414 i magistralnog puta M-16 i saobraćaj je regulisan svjetlosnom signalizacijom, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka - Doboj, na magistralnom putu Rudanka - Karuše, na dionicama Šešlije - Johovac i Johovac - Rudanka do kraja godine biće izmijenjen režim saobraćaja i to tako da će se povremene obustave saobraćaja vršiti svaki puni čas i trajaće po 15 minuta.

Alternativni pravac za vrijeme obustave je regionalni put Doboj - Modriča.

U toku je izgradnja mosta preko rijeke Vrbanje, na regionalnom putu Bukovica - Obodnik. Saobraćaj će biti regulisan privremenom signalizacijom.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom trakom saobraća se na dionicama regionalnih puteva Zagon - Jasik i Ukrina - Gornja Vijaka.

Deminiranje terena i povremene polučasovne obustave saobraćaja od 8 do 16 časova aktuelne su u mjestu Barakovac (opština Doboj) na lokaciji Hodžići – Barakovac.

Na dionici regionalnog puta Gornja Vijaka dva - Razboj, preko mosta u mjestu Dragalovci, zabranjen je saobraćaj teretnim vozilima nosivosti veće od pet tona i visine veće od 3,5 metra.

Na magistralnom putu Foča - Čemerno - Gacko saobraćaj vozila ukupne mase do 15 tona i vozila izvođača radova preusmjerava se na privremeno izgrađenu obilaznicu, radi sanacije klizišta Čemerno.

Na regionalnom putu Karanovac - Kneževo u mjestu Karanovac zabranjen je saobraćaj preko mosta na rijeci Vrbas za sva vozila čija ukupna masa prelazi 20 tona.

Alternativni putni pravac je Banjaluka - Crna Rijeka -granica Republike Srpske (Ugar) - Jajce - Donji Vakuf - Turbe.

Zbog sanacije na mostu u mjestu Dobrinje, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu Visoko - Kakanj. Za vrijeme obustave saobraćaj se preusmjerava na autoput A-1.

Zbog sanacije mostova na dionici autoputa A-1 Jošanica - Podlugovi, saobraćaj se od naplatnog mjesta Jošanica prema Podlugovima odvija dvosmjerno - jednom kolovoznom trakom. Takođe, na autoputu A-1, ali na dionici Visoko - Kakanj zbog demontaže čeonog naplatnog mjesta Kakanj, saobraćaj se odvija dvosmjerno.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

(Glas Srpske/Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog