Svijet

Za posao u "Etihadu" prijavilo se 600 srpskih građana

Za posao stjuardesa i stjuarda u emiratskoj aviokompaniji "Etihad ervejz", strateškog partnera srpskog avioprevoznika, prijavilo se 600 kandidata.

"Etihad" je objavio konkurs za kabinsko osoblje iz Srbije odmah nakon prošlonedjeljnog potpisivanja strateškog partnerstva sa Vladom Srbije i osnivanja nove aviokompanije "Srbija ervejz".

Program selekcije, kojem je prisustvovalo više od 600 zainteresovanih ljudi, trajao je tri dana kako bi se omogućilo što većem broju ljudi da prisustvuju, saopšteno je iz "Etihad ervejza".

Ova aviokompanija zaposliće ljude na pozicijama kabinskog osoblja, menadžera za hranu i piće, kao i osoba za pripremu hrane tokom ljeta.

Najuspešniji kandidati radiće na pozicijama širom mreže letova "Etihada", uključujući i novu svakodnevnu rutu Beograd–Abu Dabi.

Svi kandidati morali su da budu stariji od 21 godine, da tečno govore engleski i srpski jezik, dok je znanje drugih jezika dodatna prednost.

Sjedište kabinskog osoblja "Etihada" je u Abu Dabiju, a omogućena im je sveobuhvatna obuka, putovanja i beneficirani smještaj.

Kandidati koji prođu prvu etapu, biće pozvani u sljedeći krug selekcije.

Nacionalna vazduhoplovna kompanija Ujedinjenih Arapskih Emirata /UAE/ "Etihad ervejz" potpisala je prošle sedmice sa Vladom Srbije sporazum o strateškom partnerstvu, kojim se osniva nova srpska aviokompanija "Srbija ervejz", umjesto dosadašnjeg JAT-a.

U novoj aviokompaniji Vlada Srbije imaće većinsko vlasništvo od 51 odsto, dok će menadžment biti po pola.

Najavljene su nove destinacije, koje uključuju Abu Dabi, Banjaluku, Bejrut, Bukurešt, Budimpeštu, Kairo, Kijev, Ljubljanu, Prag, Sofiju, Varnu i Varšavu.

(Srna/Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog