Banja Luka

Uskoro otvaranje planinarskog doma na Šibovima

Banjaluka - Gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović rekao je da je formirao radnu grupu, da bi u što kraćem roku bila izvršena predaja doma na Šibovima Planinarskom društvu "Kozara".

Izvor: Glas Srpske

Dom na Šibovima već nekoliko godina nije u funkciji. Grad ga je renovirao i Turističkoj organizaciji Banjaluka dao na upravljanje, ali vlasnik je Planinarsko društvo "Kozara", zbog čega se i vodi spor.

Gavranović je rekao da će ovih dana, uz učešće Pravobranilaštva RS, koje zastupa grad u sporu sa Planinarskim društvom "Kozara", pitanje biti riješeno.

Formirao sam grupu i već smo održali dva sastanka sa predstavnicima Odjeljenja za pravna pitanja i Turističke organizacije Banjaluka, s namjerom i zadatkom koji sam postavio pred njih, a to je da se obavi predaja tog objekta i stavljanje u njegovu funkciju u najkraćem mogućem roku - rekao je Gavranović.

On je istakao da je ostalo još samo da Odsjek za pravna pitanja u gradskoj upravi u Pravobranilaštvu RS sagleda mogućnost zaključenja poravnanja sa Planinarskim društvom "Kozara", na kojem je on i bio upisan.

Moj zahtjev prema službi bio je da se što prije definišu odnosi sa PD "Kozara" i da dom mora da bude otvoren. Da li će ga koristi "Kozara" ili neko treći, ne interesuje me. Hoću samo da bude u funkciji i da se ne plaća čuvarska služba, koju plaća TOBL, a držimo dom zatvoren - kazao je Gavranović.

U "Kozari" su rekli da nisu zvanično obaviješteni o predaji doma na Šibovima. Ukoliko do toga dođe, društvo ima obilan plan kako u budućnosti treba koristiti objekat.

Do sada imamo registrovanih oko 260 članova, što znači da smo najbrojnije društvo u Srpskoj sa dosta pohoda. Veoma nam je teško kada treba da organizujemo neke sastanke i edukacije, jer nemamo prostor - podsjetio je predsjednik Planinarskog društva "Kozara" Trivun Lakić.

On je dodao da bi osnovni plan bio da se u domu radi sa djecom i omladinom srednjoškolskog uzrasta na raznim edukacijama.

Osnovali bismo malu kompjutersku školu za polaznike osnovnih i srednjih škola, kao i malu školu planinarenja. Na određen način bismo zaživjeli odnose i sa drugim našim kolegama koji se bave ekstremnim sportovima u planinarenju, odnosno alpinizmom, biciklizmom i slično - istakao je Lakić.

Planinarski zbor

Članovi Planinarskog društva "Kozara" u subotu, 31. avgusta, sa početkom u deset časova, organizuju planinarski zbor kod doma na Šibovima. Povod okupljanja je retrospektiva dosadašnjih akcija, analiza i ocjena uspješnosti rada ovog društva, planiranje budućih akcija, razmjena prijedloga, ideja i slično.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog