Svijet

WMF BalCannes 2013: Rok za prijave produžen

Zbog velikog interesa rok za prijavu radova za regionalnu reviju najboljih reklamnih agencija BalCannes, koja će se ove godine drugi put za redom održati u Rovinju, produžen je do 8. septembra.

autor: Frontal

Na taj način organizatori revije, Weekend Media Festival i Hrvatsko udruženje društava za tržišno komuniciranje (HURA), žele omogućiti što većem broju agencija da se uprkos agencijskim rokovima uspiju prijaviti na reviju koja je prošle godine u cijeloj regiji bila proglašena marketinškim događajem godine.

Prvi BalCannes lani je privukao preko 100 radova i 50 agencija iz šest zemalja regije. Na ovogodišnjem BalCannesu mogu su;estvovati sve zainteresovane agencije iz Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Makedonije i Crne Gore, s radovima koji su realizirani maker dijelom u razdoblju od 1. maja 2012. do 31. maja 2013.

Svi prijavljeni radovi će biti prikazani na 6. Weekend Media Festivalu, koji se održava od 19. do 22. septembra/rujna u Rovinju. Također, biće predstavljeni u BalCannes štampanom specijalu Media Marketinga, kao i na BalCannes Yellow Pages, online bazi agencija koja će biti aktivna cijele godine. Iako BalCannes nije takmičarskog karaktera, 25 najzanimljivijih projekata biće dodatno predstavljeno u glavnoj festivalskoj dvorani na Weekend Media Festivalu.

Agencije koje se prijave na BalCannes ostvaruju popust na kotizacije za Weekend Media Festival, a dodatni popust predviđen je za prijavitelje debitante. Weekend Media Festival je şredišnje mjesto okupljanja medijske i oglašivačke scene u regiji, koji svake godine okuplja oko 4000 učesnika.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog